recenze

Lucas Maniac

Lucas Maniac

Pokud patříte mezi dříve narozené a máte rádi adventury od Lucas Arts, tak je tahle hra určena přesně pro vás. V Lucas Maniac se totiž podívate až do šesti adventur od Lucas Arts. A důvod? Došlo k chybě, hrdinové se pomíchali a teď je jenom na vás abyste je dostali do správnych světů!
Bernard, hlavní hrdina - tedy vy, neměl právě dobrý den. Doktor Fred ho zavolal právě ve chvíli, kdy se fialová chobotnice pokusil ovládnout svět. Stalo se tak, když si zelená chobotnice chtěl zahrát Maniac Mansion. V té chvíli se ale jeho fialový bráška pokusil ovládnout všechny světy Lucas Artsovských her. To se mu naštěští nepovedlo, bohužel všichni hrdinové se pomíchali a dostali se do jiných her. Bernard je poslán do počítače, aby navštívil celkem šest her od Lucas Arts. Jedná se o hry Star Wars, Indiana Jones, Zak McKracken, Monkey Island, The Dig a Loom. V těchto světech potkáte kladné i záporné hrdiny ze všch zmínených her a vaším úkolem je dostat je zpátky. Což není také jednoduché, jak se zdá. Ano, postavičky sice jsou zmatené, ale většinou za to, že je dostanete zpět, něco chtějí. A další problém je, že na přepravu je potřeba získat moduly, pro každý svět jeden, jinak se hrdinové zpátky nedostanou. Ještě k těm postavičkám. Sledovat jak se Indiana Jones a Han Solo baví u baru a zjištují, že mají mnoho společného, je dost bizardní, ale zároveň úsměvné a takovýchto momentů si pro vás hra přichystá více.

Ve hře narazíte na pěknou hromádku hádanek, bohužel většinou se stejně jedná o to stejné, tedy o získaní určitého předmětu, zanesení předmětu hrdinovi, nelezení modulu a přenesení hrdinu tam kam patří. Což je rozhodně škoda, když se tento proces několikrát zopakuje, už je to dost nudné. Graficky je hra prezentována ve stylu klasických Lucas Artsovských adventur. Takže nečekejte žádné grafické orgie, ale starou poctivou 2D grafiku. Některým lidem se to asi líbit nebude, mne však nevadila, vlastně se mi celkem líbila. Zvuky jsou na tom podobně.

A co dodat na závěr? Kromě zmínené jednotvárnosti hra žádné větší chyby nemá a já se u ní výborně bavil. Prostě skvěle provedená point-n-click adventura ze starých časů.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =


galerie

Lucas Maniac Lucas Maniac Lucas Maniac Lucas Maniac