recenze

Featherweight

Featherweight

Thadd není žádný silácký bojovník. Ale ve válce proti strojům nebude jen tak nečinně přihlížet. Naopak se pokusí vplížit na nepřátelské území a robotí základnu, aby tam dokončil záchranou misi. Místo síly a zbraní nastupuje vtip, řešení hádanek a mozkové závity v plné polní.
Zlý sen nevěstí nic dobrého. Během jednoho dne má dojít ke ztrátě všeho, co tato společnost považuje za potřebné. Jak však této vizi zabránit? A kde vůbec hledat osobu – dívku – která by tu měla mít nezanedbatelnou roli?

V pěkné kreslené grafice ovládáte již zmíněného Thadda, který je na všechno tak nějak sám. V této krátké adventuře procházíte různé lokace, v nichž se vyskytují předměty k sebrání, k použití, nebo vzájemné kombinaci. Pozor však, ať nepadnete do pasti. Nesmíte spustit alarm a nesmí vás spatřit nepřátelský robot. V takovém případě se dostanete do vězení. Tato epizodní oklika, která se ovšem může stále dokola opakovat při neúspěšném řešení určité hádanky, je hezkým akčním zpestřením v jinak klasickém „bloudění“ a statickém adventurním šmejdění. Puzzle k rozluštění nejsou zas až tak těžké, takže pocit z frustrace by se neměl dostavit, pokud ovšem nebudete desetkrát za po sobě chyceni strážním robotem J.

Všechny akce spadají pod jednu packu. Tou druhou můžete věci a okolí prozkoumat. Hezká hříčka od Bena Chandlera.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =


galerie

Featherweight Featherweight Featherweight Featherweight