recenze

Project Microlife

Project Microlife

Měli jste někdy v poslední době pořádnou chřipajznu? A napadlo vás někdy jí to utrpení vrátit? Cože... že to není možné?? Ale je, jsme přece na freegame...
Project Microlife je střílečková záležitost od Pug Fugly Games, čerpající "motivaci" z klasik, jako je Galaga a podobné automatovky, které u nás řádily už v osmdesátých letech, akorát s jednou výjimkou. Odehrávaly se totiž ve vesmíru plném vesmírných lodiček a křižníků, ne zákeřných virů... A váš anti-bakteriální zátah pochopitelně je to jediné, co může onen prapodivný nakažený pseudosvět zachránit.

Tedy pokud chcete věřit autorům. Nakonec proč ne, atmosféru se jim podařilo navodit od menu, přes různé vysvětlivky a samotnou herní obrazovku poměrně přesvědčivě. Občas tuto touhu hnali až do extrému, kdy se o vaší neúspěšné spacifikaci nedozvíte ze standardního "game over", ale optimističtějšího "test complete" a za každý kompletně vystřílený level vám hra nahlásí "neutralized" :-) Samotná hratelnost je klasická, akorát v ní místo klasických vesmírných lodí figurují jakési bakterie. Na herním zpracování je vidět, že to ze strany lidí od Pug Fugly není první variace na tohle téma. Celý ten potěr provádíte šipkami a dvěma akčními klávesami, které pod vašimi prsty reagují zpočátku dost zvláštně, ale zvyknete si. A vycvičíte-li si ty prstíky zvlášť dobře, můžete se svou úspěšnou neutralizací pochlubit na homepage hry, kde se to zatím hemží čísly, která jsou pro mě jako zbrklého recenzenta poměrně v nedohlednu. :-)

Grafika i zvuky jsou poměrně slušně zvládnuté a k tématu sednou, ačkoli ani v jednom případě nejde o nic přehnaně složitého. Tak jako mě vás na první pohled zaujme především kouzelná barevná paleta, po které ještě tikají různé druhy bakterií, a hudba, která jakoby vypadla odněkud z laboratoře.

Stáhnout, nebo nechat být? Project Microlife je poměrně originální zpracování jinak ohraného námětu, není to nikterak úchvatné, ale díkybohu ani vyloženě nudné. Je to... zajímavé.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =


galerie

Project Microlife Project Microlife Project Microlife Project Microlife