recenze

Daimonin

Daimonin

Kvalitních freeware RPG je velice málo a když se nějaké objeví, hned je to důvod k oslavě. Pokud se navíc jedná o online hru obohacenou o komplexní vývoj postavy, mluví se doslova o zázraku. A jednomu takovému se nyní podíváme na zoubek!
Titulů tohoto žánru je dokonce i na Freegame.cz poskrovnu, a tak není divu, že když se nějaký takový objeví, většinou celá 'rpg-pozitivní' část redakce zaplesá. Vyjímkou není samozřejmě ani Daimonin, jenž vám, milým čtenářům, nyní v krátkosti představím.

Čeho si jistě všimnete hned po spuštění je, že se nejedná pouze o obyčejné RPG, ale dokonce o MMORPG, čili hru, kterou může hrát po internetu současně i několik tisícovek hráčů! To je jedna z věcí, proč je Daimonin hra mezi ostatními tak ojedinělá a výjimečná. Zpracováním se velice podobá například Iter Vehemens ad Necem, ale už po shlédnutí okolních obrázků uvidíte, že dnešní hra na hrdiny je na mnohem lepší úrovni, co se zpracování týče. Jako každé správné RPG začíná i toto výběrem postavy. K dispozici máte bohužel pouze člověka a půl-elfa, kterým ještě určíte pohlaví a rozdělíte prvních pár bodíků k jejich jednotlivým atributům. Hned poté jste vsazeni do tutorialu, který vás velice pečlivě a detailně zasvětí do ovládání hry a základních pravidel. Ovládání je opravdu snadno zapamatovatelné a znovu připomíná již výše zmíněnou hru.

Po dokončení vcelku krátkého, leč naučného tréninku, se objevíte ve městě. Zde si promluvíte s velitelem žoldáků a dostanete první snadný úkol, po jehož splnění se stanete členem cechu. Směr vašich dalších kroků je již dále omezen pouze vaší vlastní vůlí. Nejprve se budete potloukat pouze po městských sklepeních a jeskyních a vraždíc přerostlé mravence či rosolovité želé budete sbírat první zkušenosti, které se vám později ve hře, jak už to tak bývá, velice vyplatí. Jakmile jich nasbíráte dostatek, dozajista se vydáte na dobrodružství za hranice města. K dispozici je nepřeberné množství normálních i magických předmětů, které vám po identifikaci budou přidávat nemalé bonusy k vaší síle, odolnostem i jiným atributům. Můžete se vydat na dráhu válečníka, lučištníha, kněze i mága, budete disponovat mnoha a mnoha schopnostmi a rozličnými kouzly, jelikož Daimonin je v těchto ohledech hra velice štědrá a bude vám trvat převelice dlouho, než objevíte většinu věcí, které nabízí.

Výčet všech možností této hry na hrdiny by mohl být vděčným obsahem sáhodlouhé recenze, ale již tuším, že máte čtení dost a stejně už dávno žhavíte dráty (či vzduch :o)) vašeho internetového připojení. A dobře děláte! Tato hra je opravdu velice nadějným počinem a bude jistě nějakou dobu trvat, než ji nějaká jiná překoná. A už jen proto, jak je mezi freewarovkami málo kvalitních MMORPG titulů, ji musíte alespoň vyzkoušet!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

Kaktus | 17.09.06 v 11:25

Help co mam delat nemuzu se dostat z tutorialu

skico | 17.04.06 v 15:31

http://www.mmorpg.com/register.cfm

freeman | 03.02.06 v 13:41

napiste sem nejakou stranku kede se da zaregistrovat a parit nemuzu nic najit a chci si zahrat

Fish | 23.11.05 v 22:23

Ej Borci muzete mi napsat jak se mam zaregistrovat?Jaksi sem na to neprisel :-).

Jan Hink | 13.10.05 v 13:25

Já jsem registraci našel hned a vše v pohodě šlo hned od začátku.. Možná to nemáš vychytané jenom ty

hybr1D | 29.09.05 v 21:51

Zdravim.Tak som si to stiahol tu novu "pecku" a pol hodiny som hladal na nete registraciu.Ked som ju uz nasiel zaregistroval som sa ako hybr1D a islo to v pohode.Ked som sa siel prihlasit do hry napisal som nick hybr1D a nechcelo mi ho zobrt lebo v mene nemozu byt cisla (asi).Hlavne je ze pri registraci o tom nebola ani zmienka.Tak som sa nemohol ani pripojit ani znovu sa zaregistrovat.Vidim ze to mate vychytane chlapci...


galerie

Daimonin Daimonin Daimonin Daimonin Daimonin