recenze

SoulFu

SoulFu

Výpravné RPG bez nějakého smysluplného děje, zato však s nádhernou kreslenou grafikou, spoustou příšerek k likvidaci, zajímavých předmětů a děsivým ovládáním. Chcete vědět více? V tom případě čtěte dále. SoulFu je zde totiž jen a jen pro vás.
Secret of Ultimate Legendary Fantasy Unleashed, je zajímavým RPG, které je založeno na inovovaném enginu hry Egoboo. Už při prvním seznámení se s hrou vás jistojistě upoutá velice zajímavě zpracovaná grafika, která je dělána metodou zvanou cellshading. Celé prostředí působí neuvěřitelně roztomile a pohádkově.

Na začátku hry si zvolíte jedno ze dvou dostupných povolání, tedy vojáka nebo kouzelníka, poté můžete zkusit zamíchat "osudím" a pozměnit vlastnosti vašeho hrdiny, tj. sílu, inteligenci, manu, atd. Jakmile budete s vlastnostmi spokojeni, nezbývá než vyjít vstříc svému osudu a pustit se do dobrodružství, jež na vás čeká. Zprvu si ale budete muset přivyknout na lehce nezvyklé ovládání, které je spíše než na klávesnici, optimalizováno na gamepad. Přiznám se, že daleko větší problém, než samotné příšerky, jež na mě útočily, jsem měl právě s ovládáním. Během vaší poutě světem hry zavítáte do několika scenérií, jako je rodná vesnice, hrad, katakomby a doly. Cestou narazíte na spousty dalších postav, se kterými však není možné komunikovat, což je škoda, protože by to zajisté obohatilo hru o příběhové prvky, takto vlastně jen bloudíte hrou a nevíte, co je vaším cílem. Vašimi nepřáteli jsou krysy, jakési poskakující obludky, goblini, a spousty dalších nádherně animovaných potvůrek. K postupu budete muset shromažďovat klíče, které budete potřebovat k otevírání některých dveří a hlavně truhel ukrývajících různé cennosti, pokud by bylo klíčů nedostatek, lze je koupit i ve vesnici.

Jak jsem se již zmínil výše, grafika je jedním slovem nádherná, a osobně si myslím že patří k hlavním lákadlům tohoto RPG. Zvuk je slušný, ale ničím nepřekvapí, zato ovládání to vás překvapí zcela určitě, a to už tím že pokud si jej nenastavíte, tak si ani nezahrajete, hra vás prostě nepustí. Velkým mínusem je rovněž absence nějakého toho příběhu, který k tomuto žánru neodmyslitelně patří, stejně tak jako komunikace s NPC postavami a to je obrovská škoda. I přesto všechno se však jedná o velice zajímavou a hlavně skvěle hratelnou RPG gamesku pro všechny věkové generace.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

Petulinda

Petulinda | 09.11.17 v 14:29

text příspěvku

PavelH

PavelH | 19.08.16 v 00:21

Pěkná hra.

BAXIM | 28.02.09 v 01:28

soulfu é muto massa só flt o save game

natuk1 | 20.11.08 v 21:29

Jestli chcete hru ukladat tak tady mate stranku kde se to da stahnout a je tam navod ale je anglicky

http://www.soulfu.com/forums/viewtopic.php?t=195

Je tam source a nebo exe stahnete si exe a je to jednoduchy a jestli tam neni tak tam mate jeste source.

Doufam ze sem vam trochu pomohl.

Nikola | 21.10.08 v 18:37

je to super hra !!! už sem to prošla ....hej nevíte někdo kde stáhnout 1.6 ?

yh | 29.07.08 v 20:34

super

Triple T | 02.01.08 v 13:37

Ano, od verze 1.5 je hra tzv. niceware, takze uz nikomu nic nebrani (udelat dobry skutek a) odemknout si postavy plne verze (goblin mezi ne ale nepatri, Maro). A mimochodem, na pismena v registracni obrazovce nemusite odevzdane klikat mysi - daji se psat na klavesnici.

Maro | 02.12.07 v 21:52

Existuje nova verzie tejto hry SoulFU 1.5 !!!! na stránke :
http://www.aaronbishopgames.com/
a použite to co som napsal pred chvíle .

Maro | 02.12.07 v 21:15

DAjte kupit tam klikajte na pismena ktore svietia a potom vam vypise thank you.kliknete na back to a mate na vyber nove postavy!!!! napr. elf goblin atd.

Nikina | 25.09.07 v 18:33

JJ je to super hra !!! nejlepší je nycolin !!! SoulFu je prostě nej !! :D

Anteater | 06.09.07 v 11:00

Má to pěknou grafiku...zajímavou

Triple T | 13.07.07 v 20:13

SoulFu je temer cista arkada - ukladat se neda. Je ale open source, takze jestli umis kodit a na ukladani ti fakt zalezi, muzes udelat velkou radost spouste fanousku.

Radar | 13.07.07 v 18:44

Prosímvás, jak jde hra uložit? (jde li to vůbec)

mrtim | 10.07.07 v 15:02

no ujde

Sahdee | 10.07.07 v 13:34

No multiplayer tam sic je, ale nějak se mě jej nepodařilo rozběhnout, takže bohužel :o(

Triple T | 10.07.07 v 00:16

SoulFu afaik bezi na zgruntu novem enginu, s Egoboo ma spolecneho pouze autora a zakladni koncepci.
Ovladani se imho neni treba bat, ja jsem si na nej zvykl za cca hodinu hrani (coz je vzhledem k propracovanosti hry pouhy zacatek) a od te doby mi pripada naprosto prirozene.
Zvuk me osobne prekvapil sice nepocetnou, ale originalni hudbou, a puvodnim enginem, ktery se stara o jeji reprodukci.
Bylo by vhodne zminit multiplayer, na ktery je SoulFu zamerene - rozhodne neobsahuje "pouze hru jednoho hráče".


galerie

SoulFu SoulFu SoulFu SoulFu

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce