recenze

mini3škvorky

mini3škvorky

Piškvorky mohou být i zábava. Stačí je zabalit do fajn kabátu (tenhle je navíc tak malý, že si šéf ani nevšimne, že si hrajete a nepracujete ;)) a okořenit je nějakým pěkným nápadem. Právě tohle se stalo a vzešly z toho mini3škvorky.
Název dnešní hry je mini3škvorky. Je pravdou, že si za vzor autoři vzali oblíbené piškvorky, ovšem celý systém jemně upravili. Změny se dočkalo hrací pole, které bylo zmenšeno a jeho velikost je "pouze" 3x3 malých objektů, připomínající kuličky. Protože se ale v tak malém prostoru nedá prakticky vyhrát, obsahuje gameska jednu vychytávku. Jakmile umístíte tři "škvorky" (odtud druhá polovina názvu hry), tak s každou další vám ta nejstarší zmizí - jakobyste neumisťovali další, ale pouze tu, co leží na svém místě nejdéle, přesunuli na nové pole. Tohle je už mnohem těžší, než klasická papírová podoba piškvorek.

Celá hra se odehrává v miniaturním prostoru (odtud první polovina názvu hry) 60x100 pixelů a nabízí jak hru dvou hráčů, tak i hru s počítačem. Ten sice mnoho chyb nedělá, přesto ho lze porazit. Musíte ho ale dohnat do situace, ze které není možné východisko.

I přes slaboučké zpracování (autor prý zvolil toto řešení na základě připomínek hráčů předchozí verze, na níž hráčům vadilo, že je příliš veliká a nedá se tedy hrát v pracovní době) jsou mini3škvorky dobrá volba ke krátkému pobavení nebo odpočinku od práce.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =


galerie

mini3škvorky mini3škvorky mini3škvorky