recenze

Battle Ball 3000

Battle Ball 3000

Dobrých sportovních her je na freeware scéně jako máku, čas od času, se ale přeci jen nějaká vynoří a občas se navíc postěští, že je to hra povedená. Dnes tu máme robotický fotbal v netradičním, ale rozhodně hratelném zpracování.
Zpracovat na počítači fotbal tak, aby se dobře hrál, je podle mého soudu veliké sousto. Komerční týmy mají pochopitelně prostředky, ale freeware scéna je v tomto ohledu znevýhodněna. Battle Ball 3000 je někde na pomezí fotbalu a hokeje, má velice ošizená pravidla, grafika není zrovna z nejhezčích, ale zase se mu povedlo dosáhnout velice slušné hratelnosti.

Autor se rozhodl pro 2D nadhled shora. Problém s ovládáním tolika panáčků vyřešil jejich redukováním na 3+1, přičemž brankář se hýbe nahoru a dolů v bráně kdykoli se tím směrem pohybuje kdokoli jiný - abyste na něho nemuseli stále přepínat. Mezi ostatními se potom přepíná klávesami od [1] do [4] (panáčci nad sebou mají čísla) a na klávesu [5] se ovládají všichni najednou. Další problém nastává s driblingem, obehráváním a nahráváním, popřípadě střelbou. To je pro změnu vyřešeno jednoduše tím, že s míčem se nedá běhat. Hráči do něho pouze kopou, dribling i nahrávání tak odpadá.

Škoda je nedotažené grafiky, ale je tomu tak ve prospěch opravdu hratelného enginu a tak celkově velice zdařilé hry, která si i přes svou vizuální stránku zaslouží vysoké hodnocení.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

frodopipin

frodopipin | 21.02.16 v 16:11

Chvíli bude trvat než tuto hru pochopím


galerie

Battle Ball 3000 Battle Ball 3000 Battle Ball 3000

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce