recenze

Van Helsing

Van Helsing

Nevěříte svým očím? Že by se Van Helsing dostal mezi freeware hry? Díky Rampage Games si můžete vyzkoušet, jaké to je být Van Helsingem. Vypořádejte se s netopýry, kostlivci a dalšími protivníky stejně jako Hugh Jackman ve stejnojmenném filmu!
Bylo to pouze otázkou času, kdy slavný Van Helsing dorazí i mezi freeware hry. Rampage Games to vzali na sebe a dá se říci, že nám hra trochu film přiblíží. Sice z trochu prostého pohledu, ale jako Van Helsing byste se cítit měli. Co pro vás bude asi překvapení, je fakt, že hra je jakousi obdobou legendárního Moorhuhnu. Asi jste čekali něco jiného, ale i tak by mohlo jít o slušné dílo, když se z části podobá svým principem takové klasice.

Kdo by neznal Moorhuhn? Asi jen člověk, kterého freeware hry odpuzují. Možná jste dnes očekávali jiný herní styl, ale Moorhuhn snad nedokáže nudit, takže ani Van Helsing by správně neměl. Pod 24.7 MB si každý představí asi něco jiného, ale obdobu legendární hry asi nikdo. Princip Van Helsinga je tedy velmi podobný, tudíž jednoduchý. Na ploše máte terč, který symbolizuje, kam poletí vaše střela s kuše. Na obrazovce se pohybuje několik netopýrů – v několika řadách. Každá je od vás jinak vzdálená a jinak bodově hodnocena. Pokud trefíte netopýra v poslední řadě, kde jsou od vás nejvíce vzdáleni, získáte více bodů, než když trefíte netopýra z řady první. Hra nabízí několik levelů a hned v druhém se k netopýrům přidají kostlivci, které nesmíte nechat utéct z pohřebiště, jinak se vám strhnou body. Pro úspěšné dohrání kole je nutné nahrát určitý počet bodů. Tedy nic nového pod sluncem.

Co mě na Van Helsingovi zarazilo, že jeho filmovou podobu asi autoři nesledovali příliš pečlivě. Jeho kuše byla totiž vylepšena a šlo z ní vystřelit více ran najednou než jen jednu, u které musíte čekat, než doletí. To hru dělá pomalou a nudnou. Van Helsing, který má 24.7 MB by měl určitě nabízet více. Čekal bych minimálně 3D podobu a pořádnou akci. Tento Van Helsing je pro mě zklámáním. Co mě zaujalo více než hra samotná, je menu, která dokázalo nebudit filmovou atmosféru bušícím srdcem, podle kterého Dracula a jeho služebníci slyšeli Van Helsinga se svými společníky. To je tak asi vše. Kdo by však nevyzkoušel hru s tak lákavým názvem a neověřil si, zda jsou má slova pravdivá. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

dasdas | 21.08.04 v 10:37

stahnout ci nestahnout? tot otazka AAAAAAAA ono ta ma 25 mb tak nevim jestli se to vyplatni


galerie