recenze

Steel March

Steel March

Steel March představuje typickou japonskou bojovku s monstrózními roboty, kteří ovládají nejedno kombíčko. Prostředí doplňují perfektní efekty, jak je známe od slavnějších předchůdců dnešních bojovek. Rvete se rádi? Steel March vám bude vyhovovat!
Nevím, kdy jsem naposledy hrál kvalitní bojovku od dob Blade. Tím spíše jsem byl zvědav, co se mi tentokrát dostalo do rukou. Pro začátek je třeba se zmínit, že hra pochází od japonského autora a každý dobře ví, kde vznikají nejlepší bojovky. To by tedy vyhovovalo a napětí ve mě rostlo. Očekávána jest kvalitní hra, jakou jsme tu dlouho neměli, která by i mohla Bladeovi konkurovat. Pro začátek mě překvapilo, že hru lze přepnut do fullscreenu, ve kterém se hraje určitě lépe. Po chvíli hraní jsem se rozhodl, že vám to nedoporučím, neboť hra poté běží pomaleji.

V menu máte na výběr z klasických režimů. Buď pro dva hráče, za předpokladu, že se vejdete za jednu klávesnici nebo že máte joystick, a nebo běžný arcade mód, kde soupeříte proti počítači. Hrát můžete za jednoho ze čtyř robotů. Každý má jiné speciální zbraně a ovládá jiná kombíčka. Pokud se chcete stát mistry v používání každého komba, podívejte se na návod, který se rozbalí společně s hrou. V něm naleznete komba pro každého robota.

Co bych určitě doporučil před spuštěním jednoho z herních režimů, je nastavení ovládání. Je přizpůsobeno pro dva hráče, ale nevyužívá některé klasické klávesy, takže si ho změňte. Útočit můžete dvěma klávesami. Při správné kombinaci získáte kombíčko, které po správném použití napíše počet „hit“ – přesných zásahů. Samozřejmě čím více, tím lépe pro vás, neboť váš soupeř přijde o dost svého zdraví. Umělá inteligence soupeřů není špatná, ale po chvíli přijdete "jak na to", protože to přeci jen jsou jenom roboti.

Zklamáni určitě nebudete. Podobné hry vždy potrápí nepochopitelným ovládáním, dlouhými intry, které nejdou přepnout atd., ale Steel March jde rovnou k věci. Navíc není kompletně v japonštině, takže byste se měli orientovat. Velikost hry určitě zarazí, ale věřte, že za vyzkoušení to určitě stojí. Navíc „modem people“ už ubývá, takže by větší počet MB neměl nikomu dělat problémy. Věřme, že podobných her se na internetu zase objeví víc, jak tomu bylo dříve. Příjemnou zábavu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

manusX | 03.10.07 v 15:44

nechcelo mi spustit hru


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce