recenze

StarToons: Escape from Andricon

StarToons: Escape from Andricon

Zavítejte do 3D světa plného zrůdných stvoření, které si říkají o to, abyste na ně namířili vaši plasmovou zbraň a seznámili je s jejím účinkem! Tak bych uvedl dnešní hru, která by neměla zklamat fanoušky 3D stříleček, i když nepatří ke špičce tohoto žánru.
Jak lze z názvu usoudit, Escape from Andricon představuje útěk z planety plné dotěrných a velmi nepříjemných stvůr. Místo nabouchaného hrdiny však z planety utíká sličná dívka v latexu. Dosti stylová kombinace. :) V ruce drží silnou plasmovou zbraň, která jí může pomoct k útěku z planety. Mimo ní lze však využít i běžné činnosti jako je útěk. :)

Hru je tedy možné hrát dvěma způsoby, ale pochybuji o tom, že by se někdo zaměřil pouze na útěk a celou hru hledal jen místo, kde se dá nepozorovaně proklouznout. Nejlepší je pochopitelně kombinace obojího. Příliš se nezdržovat a to co se vám postaví do cesty pokropit. Zbraň máte pouze jednu, ale určitě si s ní vystačíte. Vaši protivníci připomínají zmutovaný hmyz a to hned několik druhů a samozřejmě v větším měřítku. To však nebudu rozebírat, neboť si každý udělá svůj obrázek a pro hraní to není ani tak důležité. Jak už bylo řečeno, úkolem hry je probít se do dalších levelů. Stačí jen najít v každém kole východ a projít jím. Levelů je celkem dost a s každým dalším přibude počet protivníků a ze hry se tak stává pořádně řežba. Navíc po určitém čase se v každém levelu objeví létající potvůrka, která vám po pár zásazích vezme všechny životy, takže je někdy lepší nezabývat se stvůrami, které jdou za vámi ale pospíchat do průchodu do dalšího levelu.

Levely se od sebe vzhledově příliš neliší. Pokaždé se jedná o malé bludiště s pár stěnami, za kterými číhají nepřátelé. Občas trvá jen chvilku než najdete východ a opustíte daný level. Ve vyšších levelech to už nebude tak lehké a bude to chtít využít některé schopnosti zkušeného hráče 3D stříleček. Tedy přesné pohyby, vyhýbání do stran, včasný únik apod. Je toho samozřejmě spousta, ale hlavně tyto činnosti byste měli využívat, abyste v klidu postupovali do dalších kol. Co mě dokázalo překvapit jsou levely, kdy jsem se objevil obklopen nepřáteli nebo jsem se objevil přímo v jednom z protivníků, což znamená smrt. Do každého kola však máte 100% životů, takže pokud uvidíte východ a vaše zdraví bude na 100%, zastřílejte si a vylepšete si skóre. :)

Před spuštěním hry je možné nastavit si citlivost myši. Využijte této možnosti, pokud jste zvyklí na citlivější zaměřování, což samozřejmě podpoří přesnost vaší střelby. Pohyb je kombinován s myší, takže hratelnost je na velmi dobré úrovni. Kamera se sice nepřizpůsobí, pokud stojíte u zdi, ale stačí jen kousek popojít a jste zpátky v obraze. Grafika ani zvuk určitě nejsou zklamáním, ale mrzí mě, že každý level je jen lehce změněn od toho předešlého, takže se stále nacházíte ve stejném prostředí, kde se jen střídají barvy a počet nepřátel. V těžších levelech je však hra vcelku zajímavá a působí docela slušným akčním dojmem, který od těchto her očekáváme. Stahujte, bavte se. :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =


galerie