recenze

Gladius 2

Gladius 2

Pomýšleli jste v mládí na to, jaké by to bylo, kdybyste jednou mohli stát v Koloseu a bojovat jako zdatný gladiátor? Být třeba jako Russel Crowe ve filmu Gladiátor? Dnes k tomu nebudete mít daleko, i když se v jeho roli ocitnete jen prostřednictvím vašeho počítače.
Kdo by neznal Russela, který se stal uznávaným hercem právě po tom, co zahrál hlavní roli filmu Gladiátor. Myslím, že je jen málo lidí, kteří by si pod tímto jménem nic nepředstavili. Já osobně si spíše představím bývalého přítele Meg Ryan (radši bych byl na jeho místě v případě jejího přítele než jako gladiátor. :) ale pravdou je, že nebýt Gladiátora, nebyl by Russel tím, kým dnes je. No dost o folmu a o jeho osobě, ale je třeba o tom něco vědět, neboť je to předloha dnešní hry.

Pokud u nás využijete hledání nějakých gladiátorů, dojdete pouze ke hře Star Gladiators II, která s Gladiusem 2 nemá příliš společného. Vlastně mimo podobného názvu takřka nic, takže dnes okusíte něco nového. ;) Myslím že není třeba zmiňovat se už o filmu. Ti, co ho viděli, budou určitě vědět, o co ve hře jde. Bohužel ne o kompletní scénář filmu, kde bychom se dostávali od jednoho protivníka k dalšímu a postupem času by se z nás stal hrdina celého Římu. Gladius 2 nám zprostředkuje jen jediný souboj proti jednomu protivníkovi.

Vše má několik vychytávek, ale i jednu větší chybu. Začnu tím horším, a to obrovskou ztrátou této hry. Hru nemůžeme hrát sami, neboť nemá přizpůsobeného protivníka ovládaného počítačem. Teoreticky bychom vlastně mohli hrát sami, ale nemělo by to smysl, neboť bychom se prali sami proti sobě. Hra je tudíž určena pouze pro dva hráče, kteří se budou muset nějak smrsknout u klávesnice. Na začátku hry si každý nastaví svého gladiátora ze 30 vylepšujících bodů, které se musí rozdělit do tří vlastností gladiátora (síla, rychlost a reakce). Každý preferuje svůj styl rozdělení bodů, což se při správném využití ve hře pozná. Po nastavení vám dá signál Proximu – známý vlastník otroků, z nichž trénuje gladiátory. To považuji stejně jako celou hru za velmi stylové. Sice bylo vše převzato z filmu, ale když to tak vezmu, tak se to nedá považovat za chybu. Každý detail byl použit z filmu, takže fanoušci Gladiátora budou mít ze hry více než dobrý pocit. ;) Pohyby obou gladiátorů nejsou nějak rychlé, ale velmi zajímavě propracované. Nečekejte žádná kombíčka. :) Ty se v dobách gladiátorů ještě nevedla. ;)

Gladius 2 mě pobavil a věřím, že u vás to bude podobně. Autoři vše okoukali z filmu, takže už samotné menu vás upoutá svým zpracováním. Russela na Freegame.cz jsme doposud neměli, takže si cením toho, že k nám zavítal prostřednictvím této stylové hry, kterou vám doporučuji!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

Marrco | 29.12.04 v 15:55

Stahovat se mi to bude hodinu tk doufam ze to bude stat za to!!!

fw | 11.12.03 v 16:59

doufám že hustý,né nějaká oíčovina

Kája Simon | 09.12.03 v 12:19

Fakt dost zajímaví, škoda, že sem jedináček a nemás si s kym zapařit. :-((((

Jiří Brumovský | 18.11.03 v 14:24

Nevíte co mám dělat? Když strčím do CD romky CD s nějakou hrou tak se mi zamodří plocha a hlásí mi to chybu.. Co mám sakra dělat? Přinstalovat Windows nebo co? Dík za odpověď.

M.A.H.D.I. | 20.09.03 v 13:06

trapna blbost ktera MA 15 MB""""""""""""""

Hynek Žalčík | 30.07.03 v 11:28

Diky za upozorneni, tuto recenzi stahneme a uverejnime ji az najdeme soubor ktery funguje.

sup | 30.07.03 v 11:21

Pri otevření to postrádá 177 Kb v zip file. Prekontrolujte si to


galerie