recenze

Arcanoid - GY

Arcanoid - GY

Každý z nás jistě už nějaký arkanoid hrál. Nevím, nakolik vás bavily, ale myslím si, že v poslední době se objevují arkanoidy čím dál tím nápaditější. Hned nazačátek musím konstatovat, že tento jejich řady bohužel nerozšíří.
Nemám rád absolutně průměrné hry. Šedé myšky, jejichž auotři se řídí heselem, že kdo se o nic nepokusí, nic nezkazí. Jenže to je to nejhorší. Když se aspoň autor pokusí a byť jeho dílo působí komicky, je mi to milejší, než k uondání nudný průměr. Co čekáme od arkanoidu? Odpalování míčku do destiček, které se buď po jednom nebo více úderech roztříští. To je základní myšlenka, na kterou by měly být nabaleny další vymoženosti, zajímavosti, vychytávky. Jenže jak vidno, tvůrce tohoto arkanoidu se držel těžce při zdi a nic nevymyslel. Žádné efekty, žádné bonusy, nic. Jen suché odpalovaní míčků.

Pravda, pokud ztratíte kuličku, zmenší se vám odpalovadlo, ale to je tak vše. A to je trochu málo, nemyslíte? Kdyby se aspoň autor pokusil o větší vizuální přitažlivost arkanoidu, jenž je dělán ve Flashi. Taky ne. Pár barev na kostky, modré odpalovadlo, modrá kulička. Ani se zvuky to není lepší. Budeme se muset obejít s pohými třemi- ale lepší než nic. To je právě ten průměr- mělo by to být promakanější, ale lepší než nic. Navíc hra působí nekonečným dojmem. Buď to je tím, že opravdu nekonečná je, anebo tím, že je tak nudná, že když ji hrajete, zdá se vám, že nemá konce. Nudíte se rádi? nebo máte silně masochistické sklony? A nebo nemůžete usnoput? Nudy si užijete sdostatek, to se nemusíte bát, své tělo nebo alespoň jeho psychisckou stránku potrápíte pekelně a budete odpalovat a odpalovat donekonečna a očka se vám budou klížit...a opravdu tohle chcete od free hry?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =


galerie