recenze

My Little Farmies

My Little Farmies

V dnešní době není farmářských her, zdá se, dost. V této webovce se vrátíme zpátky do středověku a musíte se postarat o to, abyste měli lány plné zlatého obilí, ohrady se spoustou zvířat a dostatečnou produkci budov.
Každý začátek je těžký
Do hry se registrujete pomocí e-mailu, hesla a jména, což není v tomto žánru žádná novinka.
Webovka My Little Farmies celkem jasně napovídá, čím se budete zabývat. Vaše středověká vesnička v první fázi obsahuje malé políčko a mlýn. Na poli budete sázet a pěstovat nejrůznější plodiny, v mlýně je pak možné jejich další zpracování. Následně pak můžete veškeré výrobky prodat.

Budovy
Základní kolečko akcí bylo tedy již mírně nastíněno. Sázíte plodiny, které následně prodáváte. Mezi tím je možno ještě další zpracování, což ovšem záleží na dalších budovách, které budete stavět. Základní je mlýn, ale brzy si odemknete kuchyni, moštárnu, pekařství a ještě se pár domečků najde.
Nutno podotknout, že tyto budovy jsou dosti drahé, a tak se připravte na dlouhé proluky mezi každou novinkou. Je možné je vylepšit, čímž odemykáte nové volby zpracování základních surovin a tím pádem také rychleji vyděláváte.

Peníze a zkušenosti
O tom, že budete mít stále hluboko do kapsy, se ještě zmíním. Plodiny musíte kupovat, rostou v rozličných časových intervalech, a tak není na škodu si hru trochu naplánovat a vysledovat, co vám vydělá nejvíce, respektive v jakém poměru je délka k výsledné ceně. Ve střední fázi hry nejspíš zkysnete u pšeničné mouky a vajíček. I nejzákladnější rozšíření skladu je dražší, nemluvě o upgradu vašeho území. De facto postupujete tak pomalu, že máte sice hromadu budov, ohrad na zvířata a dekorací, ale zkrátka a jednoduše nejenže na to nemáte, ale ani to nemáte kam dát.
Na druhou stranu je celkový koncept hry velice relaxační. Nikdo vás nikam nežene, můžete a nemusíte hrát každý den (samozřejmě se ale doporučuje hrát několikrát denně).
Veškeré aktivity – sázení, sklizeň, krmení zvířat, zalévání všeho možného – vám dávají zkušenosti. Díky tomu zvyšujete váš level, odemykáte nové položky jak v oblasti dekorací, tak budov i nových produktů. Vzhledem k výše uvedenému je to ovšem trochu frustrující mít tolik možností nákupu a nemít peníze.

Questy
Co mě příjemně překvapilo, je složka dekorací. Nejenomže je velmi bohatá, ale na rozdíl od většiny podobných farmářských her má také svůj smysl. Za stavění dekoračních objektů získáváte body, za které vaši vesnici navštěvují zákazníci. Ti mají čas od času nějaké požadavky na počet a druh určitého zboží a vy výměnou získáte nejen zkušenosti, ale i nesmírně potřebné peníze. Nechybí spousta menších questů a samozřejmě tu jsou i hlavní úlohy, které jsou velmi dobře odměňovány, ale také to nejde rychle (zase peníze a nedostatek místa).
Takže jak vypadá jeden herní den v této broker hře? Zalijete, co jste zasadili, případně sklidíte, co již vyrostlo. Následně dáte věci zpracovat, respektive prodáte již věci dostatečně zpracované. Nakrmíte zvířata, podíváte se na pár questů nebo je zamítnete, protože bábovku v tuto chvíli skutečně neupečete. Takový pohodový den na středověké farmě, která bohužel vybočuje minimem aspektů oproti hrám podobného ražení. Notně zaostává ve sféře financování, na druhou stranu staví do popředí sociální aspekt, kdy vám přátelé mohou poslat díly karet s cennými předměty a naopak.
Hra je to spíše pro milovníky relax budovatelských strategií bez nějakých řežeb. Takže kdo si sám a dlouho rád hrabe na vlastním písečku, může se do hry pustit. Kdo hledá větší akci, nechť se pěstování obilí vyhne.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 12:05

text příspěvku

Laugher

Laugher | 14.06.15 v 00:51

Farmářské hry jsou bezva.

Lwiicheck | 10.01.14 v 11:12

V krejčovství.

Anežka | 06.01.14 v 10:01

Kde udělám z prachového peří polštář ?


galerie

My Little Farmies My Little Farmies My Little Farmies My Little Farmies My Little Farmies My Little Farmies My Little Farmies

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce