recenze

Absolute Force Online

Absolute Force Online

Není nad to, když se jdete vyřádit na nějaké to bitevní pole a přitom o ničem moc nepřemýšlet. Absolute Force Online je pro tuto činnost jako dělaná.
Moderní akční střílečky jsou velmi jiné, než si zkušený pařan pamatuje. Hlavně jsou více přímočaré a tento trend se vztahuje i na nejnovější MMO akce. Absolute Force Online si nyní prožívá své počáteční týdny a i porodní bolesti.

Vytvoř si svůj charakter
Možností při tvorbě avatara je mnoho a nabídka úprav patří mezi jedny z největších, jaké jsem u tohoto typu her potkal. Pokud se nebavíme o výběru, za kterou stranu budete hrát (jsou zde pouze dvě, styl dobro versus zlo), pak i u vytváření obličeje klidně strávíte pár desítek minut. Pravda, nejedná se o nejdůležitější část hry, ale je to pěkný začátek.

Klasické herní mechanismy a bohatství v módech
Absolute Force Online spadá do škatulky moderních FPS MMO her (pohled z třetí osoby je možný). Po výběru serveru se vám otevře nespočet her, do kterých se můžete zapojit, obsazenost místností je prozatím výborná a vždy se našly zábavné „mlaty“. Nejčastější jsou klasické módy, jako je „Free For All“ nebo „Team Deatchmatch“. Hraje se na body nebo na uplynutí časového limitu, kdy tým nebo jedinec s největším počtem získaných bodíků vyhrává. Sice klasika, ale v této hře fungující.

Dohromady ale Absolute Force Online nabízí 7 módů. Ty, které mě opravdu bavily, byly Domination (ovládání určitých pozic), Vehicle Mode (například epická bitva na střechách mrakodrapů s početnou skupinou vrtulníků a ostřelovačů), Bomb Mode (většinou na menších mapách, taková divočina ve stylu Counter Striku s bombou). Bohužel velmi vyhledávaný a populární Zombie Mode je ve hře naprostá katastrofa. Pravidla jsou sice stejná, jeden nebo několik hráčů jsou na začátku proměněni na zombie, a pokud je živý hráč jednou zombií zblízka zasažen, stává se z něho také zombie lovící přeživší. Problém tohoto módu je, že zombie mají neuvěřitelný počet životů a i zkušení hráči, kteří znali výhodné pozice, neměli šanci. Ani jednou se mi nestalo, aby tým přeživších vyhrál nejenom celou hru. Prostě zahozená šance.

Výborné mapy
Další důležitou kolonku, na které závisí snad každá akční MMO hra, si můžete odfajfkovat kladně. Mapy jsou zde na výbornou. Kombinují se zde otevřené prostory s uzavřenými a během hraní vystřídáte snad všechny velikosti. Je to paráda zažít divoký a rychlý boj třeba v malinkatém muzeu nebo kličkovat před ostřelovači ve velmi otevřené krajině. Ke všemu jsou textury a celková grafika na vysoké úrovni, i když bych ubral v pestrosti barev, a většina map má pěknou originální vizáž.

Co zbraně a charaktery?
Bohužel zbraně trpí nepříjemností dnešní doby a to je přehnaná přesnost. Naštěstí se nejedná až o takový extrém jako třeba v Arctic Combat, kde se headshoty rozdávaly i na vzdálenost ostřelovaček, ale stále je zde cítit snaha o ulehčení. Různé úpravy a možnosti přidat nějaké vylepšení nejsou špatné a jejich množství a kombinace je na slušné úrovni, ale zase nečekejte bujnou originalitu. Mimo to, jestli nejste přímo hardcore hráč v nějakém týmu, ani na nich moc nezáleží.

Bohužel charaktery a celkově neexistující příběh v Absolute Force Online ubírá na hodnocení dost bodů. I přes fungující mapy, módy a akci je hra velmi mělká a vy se s ní nemáte šanci jakkoliv ztotožnit. Úprava charakteru je opravdu slušná, ale stále se budete cítit v mraveništi, bez identity a zajímavosti. Neexistující zaměření hráče nebo jeho osoby tu dělá hodně neplechy. Jedinou světlou chvilkou je přeměna hráče na holku v minisukni držící dva gigantické „kvéry“ po naplnění speciálního měřáku.

Konečný pocit ze hry je dobrý, ale stále dokola si člověk opakuje, že Absolute Force Online toho mohla mít více, mnohem více a nakonec příliš nevybočuje z mírného nadprůměru. Pokud autoři do hry vloží nějaké supr pozadí nebo universum, mohlo by být opravdu lépe.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Petosko

Petosko | 05.02.16 v 04:33

Vypadá to slibně.

Laugher

Laugher | 15.06.15 v 01:31

Bezva.


galerie

Absolute Force Online Absolute Force Online Absolute Force Online Absolute Force Online Absolute Force Online Absolute Force Online

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce