recenze

Arctic Combat

Arctic Combat

Druhá světová už netáhne. Svět střelby a akce nyní patří moderním konfliktům, kde se ale člověk stále dívá na nepřítele hledím nějaké té střelné zbraně.
Tak trochu přesně netuším, proč se hra jmenuje Arctic Combat. Tato novotina na poli akčního MMO světa otevírá virtuální konflikt mezi Ruskem a USA (spojenci). Bohužel jsem nebyl uvítán žádným zajímavým videem nebo vysvětlením proč, jak, kde a za jakým účelem se tyto dvě strany do sebe pouští. Prostě máte akci a to vám musí stačit ke štěstí.

Moderní klasika
Crossfire, Combat Arms a teď Arctic Combat. Proč tato jména vypisuji? Hry se podobají jako vejce vejci, kromě textur, pár zbraní a přirozeně designu map. Je zde cítit stejný engine. Naštěstí ale nabízí poměrně přátelský a jednoduchý UI. Vytvoření postavy je otázkou pár sekund a už se můžete v klidu připojit na nějaký ten server a do první bitvy.

Úprava postavy není moc bohatá, až pozdější fáze hry daruje nebo nabídne k nákupu různé doplňky, které dávají i bonus v podobě vyššího zisku zkušeností a herních peněz. Netřeba se dál rozepisovat. Jestli jste už hráli nějakou podobnou hru, budete okamžitě vědět co dělat a kam klikat.

Módy, které vás budou zajímat, plus pár vychytávek. Arctic Combat se nemá šanci dostat ze zaškatulkovaného průměru ani svou nabídkou několika druhů bitev.

Nejpopulárnější a nejhranější jsou klasicky Deathmatch a Team Deathmatch. Drtivá většina místností nabízí tuto formu akce a i s možností výtvoru jiných není velká šance zájmu většího počtu hráčů. Zombie mód je ještě docela navštěvovaná část a občas se vyskytne nátlak na místnost, kde se hraje proti botům (rychlý a snadný zisk zkušeností a peněz). Další módy jsou prostě pasé.

Hry, kde každý bojuje za sebe nebo v jednom ze dvou týmů, se točí kolem zisku bodů. Po dosažení nutného počtu jedním týmem se hra opakuje na stejné mapě, pokud není zvoleno jinak. Vše je přitom na administrátorovi místnosti. Konec hry také nastává po skončení časového limitu. Vítězí zase strana nebo hráč s nejvíce body či killy. Zpestřením jsou ale možnosti využití bonusových balíčků ze zlikvidovaných protivníků. Někdy můžete povolat vzdušný průzkum, bombardování nebo útočnou helikoptéru. Tyto momenty jsou mnohdy sekundami, které rozhodnou celou hru. Za to body nahoru.

Mapy a žádná práce pro ostřelovače
Co máme rádi na dobrých mapách? Rozlehlost, několik přístupů a cest, plus místa, kde najdete třeba raketomety nebo kulometná hnízda. I tím se může Arctic Combat pochlubit, kromě rozlehlosti. Hráči se objevují na dvou stranách, přičemž mají několik sekund zapnutou nezničitelnost. I tak se ale často stává, že je jedna strana zatlačena až na toto místo a nemilosrdně ničena vyčkávajícími a ostřílenými hráči. Malé mapy jsou i katastrofou pro hráče, kteří preferují „snajperský“ styl hry. Místa s otevřeným pláckem nebo minimálním krytím skoro nenajdete, k tomu si přičtěte ještě něco. Zbraně jsou neuvěřitelně přesné, a to i na velkou vzdálenost. I výbava, kterou dostane každý nováček, stačí k tomu, abyste se trefili někomu do kebule přes půl mapy. Divné? Určitě. Chtěné? Možná. Z mého osobního hlediska nuda, jelikož jsem vždy raději hrál právě za postavy, které rády roznášely headshoty ze zadních pozic, zatímco se parťáci lopotí v přední linii. Hrát za ostřelovače nejde nebo je to zcela zbytečné, i když jsou zbraně lákavé.

Mapy jsou tedy malé, ale naštěstí ne zcela nudné. Nečekejte inovace, ale různorodost a různé předměty dělají z každé lokace celkem zajímavý prostor.

Výbava a nabídka zbraní
Po každém boji získáváte určitý obnos peněz a zkušenosti podle efektivity vaší činnosti. Zbraně se dají nejenom koupit za rozumné částky, ale také je dostanete jako dárek a následně je lze modifikovat a upravovat přidáváním různých součástek (bohužel jsou všechny velmi přesné i v základu). Pak tu je hromada helem, vest, brejlí apod. Každý si v tomto ohledu přijde na své. Dále tu jsou ještě speciální sloty na schopnosti. Ty se pěkně různí. Některé dají možnost nést více granátů nebo střelu z RPG po sérii killů. Opět ale nic převratného. Možná bych se měl rozepsat o grafice a audiu, ale i zde stačí jedno slovo - průměr. Nic nového, ani za co se stydět.

Nevím jak vy, ale já jsem se u Arctic Combat chvilku bavil. Pokud si seženete alianci a budete se účastnit dalších zápasů, určitě vás hra udrží déle. Já ale nemám potřebu se k ní vracet.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

Laugher

Laugher | 25.08.17 v 00:01

Nejpopulárnější a nejhranější

Laugher

Laugher | 15.06.15 v 01:30

Tyhle hry jsou nejlepší.

petr | 01.02.14 v 20:24

nej hra, lepší nez cs


galerie

Arctic Combat Arctic Combat Arctic Combat Arctic Combat Arctic Combat