recenze

War of Mercenaries

War of Mercenaries

Na co člověk buduje armádu, když ji poté v době míru musí živit? Takoví žoldáci jsou možná dražší, ale jsou plně profesionální a věrní, dokud platíte. No a po boji si jdou svou cestou.
War of Mercenaries je novou Facebook hrou, která spadá mezi ty kvalitnější. Svým způsobem hra připomíná Backyard Monsters, ale přeci jenom je o něco lepší. Jako obvykle je hráč postaven do role spravovatele a vůdce svého města, kde se nejdříve soustředí na vybudování fungující ekonomiky, dostatečný zisk několika základních surovin, výstavbu obrany a poté i najmutí několika stovek žoldáků, kteří kvůli němu budou krvácet.

Samotná budovatelská část nepřináší příliš nového. Základní budovy na suroviny, obranné věže, zdi a později i určitý výzkum nebo tvoření předmětů už je dnes ničím nepřekvapující náplň. U War of Mercenaries jde ale hlavně o kombinace obrany a útoku a zrovna tvoření hradeb a co nejvíce fungující obrany je docela zábava. Ona různorodost staveb je znát a s kombinací velké rozmanitosti jednotek, které na vás AI a jiní hráči budou vysílat, dělá svoje.



Největší síla War of Mercenaries je opravdu v tvorbě útočících jednotek. Žoldáků je několik desítek a každý typ se něčím liší. Máme zde jednotky, které slouží jako tanky s malou škodou, poté rychlé jednotky nebo ničitele, kteří nic nevydrží, ale zbourají budovu za pár sekund. Tou hlavní přednosti je ale nakonec jejich charakter, respektive, na které budovy budou útočit první. Někdy je obrana natolik důmyslná, že nemá cenu ničit věže, ale spíše je obejít a soustředit se na jiné cíle. Proto se nevyplatí do boje brát někoho, kdo vždy půjde po zdech a věžích a takový trh si nechá až jako poslední cíl. To otevírá docela slušnou škálu strategií a přístupů k bitvám. Pokud vyhrajete, vyplundrujete různé suroviny, které si odnesete domů. Žoldáky ale ztratíte, i když přežijí, proto se musí plánovat, jestli zisk pokryje náklady.

Vše to pěkně funguje a šlape jako hodinky, jenomže hra není perfektní z jednoho důvodu. Budete potřebovat přátele, hromadu přátel. Jakmile budete chtít budovy vylepšit na úroveň 5 a více, budete potřebovat hromadu předmětů na jejich dokončení. Ty samozřejmě trvají vytvořit a jednodušší je opravdu najít dostatek lidí, kteří vám je pošlou. Ale už od takové 6. úrovně (je to nevyhnutelné) jich musíte mít pořádnou řádku. Osobně už proti této strategii nic nemám, ale zrovna v této hře se jedná o silný nadprůměr.

To je ale jediná velká vada na kráse jinak velmi povedené zábavy, která nejenom dobře vypadá, ale skvěle se i hraje.


hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

Laugher

Laugher | 27.12.15 v 20:22

Samotná budovatelská část nepřináší příliš nového

Laugher

Laugher | 05.09.15 v 00:33

Největší síla War of Mercenaries je opravdu v tvorbě útočících jednotek


galerie

War of Mercenaries War of Mercenaries War of Mercenaries War of Mercenaries War of Mercenaries War of Mercenaries

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce