recenze

Marvel: Avengers Alliance

Marvel: Avengers Alliance

Chtěli jste někdy být tajným agentem a pod palcem mít armádu superhrdinů? Tak mám pro vás dobrou zprávu. Superpadouši zaplavili město a jste to vy, koho Nick Fury povolává na scénu, aby udělal pořádek.
Stáváte se součástí početné korporace agentů a superhrdinů, kteří potírají zlo všude, kde je třeba. Do této hry jsem vkládal jistá očekávání a musím říct, že jsem zklamán nebyl.

Úvod je klasicky facebookovský – vytvoříte si vaši postavu a jdete do boje. Na co titul v první řadě láká, je přítomnost hrdinů společnosti Marvel, takže během plnění misí narazíte na Iron-mana, Spider-mana, Wolverina, Hulka, Daredevila a spoustu dalších postav. Sympatické na hře je, že i když tyto hrdiny nemáte koupené za speciální body (více později), stejně si je užijete v rámci plnění jednotlivých příběhových kapitol. Ale i tak si vytvoříte vlastní bojovou „supersquadru“.

Něco k vlastnímu stylu hry. V podstatě se jedná o tahovou strategii, která má v zásobě spoustu možností. Tou první je skladba vašich bojovníků. Počet členů je daný, ale můžete měnit jejich pozice a typy. Každá postava je nějakým způsobem specifická, což udává jejich odolnost/slabost zase proti určitému typu. Před soubojem navíc můžete nakupovat zbraně, upravovat uniformu a tím zvyšovat jisté atributy nebo trénovat a odemykat tak nové a silnější útoky.
Když se pak vrhnete do kolotoče bojů, máte zase několik možností. Útočníci se střídají po kolech, přičemž jeho průběh lze ovlivnit jednak útoky, které přímo má daná postava (jde o takové specialitky jako otrava, zapálení, ztráta kola…) nebo použijete z inventáře nějaký granát, lékárničku či doplnění staminy na další kolo útoků. A ještě to není z bojové složky všechno. Vy, jakožto agent, nesmíte zemřít, pokud chcete tento inventář používat či dále povolat pomoc speciálního útoku od vašich přátel. Je toho moc? Ano a je to super. Opravdu se touto složkou zabavíte a vyhrajete si.

To nepočítám možnosti nákupů zbraní a hlavně výzkumu. Na to potřebujete peníze, které získáváte za plnění misí a vysílání vašich hrdinů v časových intervalech na další úkoly. Získané zkušenosti otevírají sloty na upgrade uniformy, nové zbraně a složky výzkumu.

Nebyla by to Facebook hra, kdyby nebyl progres omezen energií. V praxi tu máme dva druhy energie. Jedna je potřeba na plnění hlavní příběhové linie a druhá slouží k soubojům v PvP aréně. Obě se doplňují solidně a k tempu hry nemám nějakých větších výhrad.
Nechybí ani mince a opět tu narazíte na dva typy. Jedná se o S. H. I. E. L. D pointy a Command pointy. Jedny vám posílají vaši přátelé a poslouží vám zejména k tréninku a nákupu předmětů. S Command pointy je to už o poznání obtížnější. Jejich zisk je dán buď mikrotransakcemi, nebo sem tam nějaký „omylem“ dostanete v rámci odměny za poražení bosse nebo výpomoci vašim přátelům.

Sociální složka zde má velký význam a bez několika aktivních hráčů se neobejdete.
Celkově se jedná o povedený titul, pokud tedy máte alespoň pár sousedů ve hře. Je tu spousta možností, boje vyžadují mnohdy i vaše strategické myšlení a s nabídkou akcí se rozhodně nebudete nudit. Navíc vše v tematice Marvel a superhrdinů.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

Petr | 07.10.12 v 13:22

Chci se zeptat, hraju Spec Ops 3 a mám úkol porazit v misi 3 Iron man,ale jako boss tak jsou capitan america a cyclop....jak to mám udělat?


galerie

Marvel: Avengers Alliance Marvel: Avengers Alliance Marvel: Avengers Alliance Marvel: Avengers Alliance Marvel: Avengers Alliance Marvel: Avengers Alliance Marvel: Avengers Alliance Marvel: Avengers Alliance

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce