recenze

AMC The Walking Dead Social Game: Chronicles

AMC The Walking Dead Social Game: Chronicles

Pozor, pozor! Nastal konec světa! Neznámý vir se rozšířil po celé planetě! Z mrtvol dělá oživlé zombie, které pustoší lidi po celém světě! Nastal čas vytvořit novou komunitu a těm kousákům se bránit!
Pokud vaše srdíčko zaplesalo, že na Facebook konečně dorazila hra, která sleduje příběhy oblíbených hrdinů ze seriálu Živí Mrtví, nechte ho plesat dál. AMC The Walking Dead Social Game: Chronicles je oficiální facebookovou hrou tohoto seriálu, takže své oblíbence skutečně poznáte!
V jádru je tato hra survival strategií. Prozkoumáváte oblasti, v krabicích, budovách a automobilech hledáte potřebné vybavení a suroviny, za ně si potom pořizujete lepší zbraně (lékárničky, náboje apod.), ale hlavně se snažíte přežít.
Svět kolem vás je zamořen spoustou zombií, takže se bude i hodně bojovat. Pokud se vám tedy kolem nich nepodaří hezky potichu proplížit, což není zase tak snadné. Jakmile vzbudíte pozornost mrtváků, hra přechází do tahové strategie. V závislosti na atributech hrdinů a jejich vybavení musíte dobře promýšlet každý útok, hození granátu, výstřel nebo použití lékárničky.
Za souboje dostáváte zkušenostní body a levelujete, což obnáší také rozdávání zkušenostních bodů. Každý nový bod se odráží v další hře, proto je o vývoji hrdiny třeba přemýšlet důkladně.
Jak už jsem řekla na začátku, hra je koncipována jako survival RPG strategie, což s sebou přináší jisté zákonitosti. Tak například při prohledávání věcí můžete vzbudit pozornost kousáků a následně čelit velké útočné vlně. Zbraně se opotřebovávají a jejich oprava stojí materiál. Pro prozkoumávání jednotlivých oblastí je třeba dostatečná zásoba jídla. To zde plní funkci energie, na rozdíl od jiných her jde ale potravu celkem jednoduše najít. Jediné, co příliš nekoresponduje se žánrem survival, je fakt, že hrdinové jsou po smrti navráceni zpět do základního tábora a oživeni. To je ale příjemná vychytávka, jelikož hra je docela krutá a neodpouští žádné chyby.
Vedle klasického prozkoumávání jednotlivých oblastí jsou hráči doprovázeni příběhovými misemi, vedlejšími questy a také možností plnit Rickovy mise. Zatímco příběhové mise vás dostanou dále příběhem, vedlejší questy vám otevřou novou postavu nebo vás odmění surovinami a nakonec úspěšné splnění Rickových misí vede k otevření legendárních zbraní.
AMC The Walking Dead Social Game: Chronicles nezaostává, ani co se zpracování týče. Grafika hry je velice působivá, nechybí podkreslení v podobě zvuků, skřeků atd. Na hře je ale zdaleka nejlepší úvodní znělka seriálu The Walking Dead, která hraje vždy při útoku zombie.
Jelikož jsem velkým fanouškem seriálu, tato hra se mi líbí bez výhrad. Nezasvěceným hráčům by ovšem mohl vadit způsob pohybu hlavních hrdinů v klasickém módu, který je bohužel také napůl tahový, což trošku zdržuje. Na druhou stranu na takto propracovanou taktickou tahovou strategii na Facebooku narazíme jen málokdy. Proto ji s klidným svědomím doporučuji jak fanouškům Živých Mrtvých, tak i zarytým stratégům.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

Laugher

Laugher | 26.12.15 v 15:22

Svět kolem vás je zamořen spoustou zombií


galerie

AMC The Walking Dead Social Game: Chronicles AMC The Walking Dead Social Game: Chronicles AMC The Walking Dead Social Game: Chronicles AMC The Walking Dead Social Game: Chronicles AMC The Walking Dead Social Game: Chronicles AMC The Walking Dead Social Game: Chronicles

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce