recenze

Top Eleven Be a Football Manager

Top Eleven Be a Football Manager

Máte na to, abyste z naprosto podprůměrného klubu vydolovali maximum, zvedli tým na nohy a třeba se jednoho dne stali šampiony Ligy mistrů? V Top Eleven vás čeká vynikající dráha trenéra.
Na sportovní hry musí mít člověk náladu, ale jakmile se do jedné dostane, může u ní klidně strávit měsíce. To se mi v Top Eleven Be a Football Manager povedlo. Na začátku máte slabý, nic neříkající tým a po několika sezónách už slavíte tituly. Cesta je to ale setsakra dlouhá.

Zde ovládáte všechno, rozestavení týmu, trénink, taktiku, nakupování a prodej hráčů nebo třeba modernizaci stadionu. Vše je v jednoduchém a parádním UI, takže se zde ztratit je téměř nemožné. Většinu času ale budete trávit právě mezi tréninkem a zápasy, pokud se na ně dostanete. Jak už to ve fotbale bývá, každý hráč má nějaké schopnosti a pozici na ploše. Každý hráč má různorodé schopnosti pro útok, obranu a mentalitu, ty tvoří průměr a z toho poté plyne počet hvězd. Hráč s jednou hvězdou za nic nestojí, ale ti s maximem jdou do miliónů. Jakmile se rozhodnete pro efektivní sestavu a taktiku, která je zde docela slušné propracována, čeká vás v brzké době první ligový zápas, potažmo poháry a Liga mistrů. Všude jsou ostatní hráči, někteří už neaktivní, ti většinou končí na dně tabulek, ale často jde o velmi vyrovnané špíly. Pokud budete zápasy vyhrávat, budete dostávat i finanční prostředky, ty se dají získat i od sponzorů, ale čím více se vám bude dařit, tím vaše konto bude narůstat.

Zápasy jsou docela napínavé a další poměrně vzrušující část je nákup hráčů. Ten probíhá skrze aukce, kde se přihazují peníze a speciální body (k těm později), ten kdo vydrží nejdéle a dá největší balík, vyhrává hráče. Už záleží na vašich zkušenostech, jestli se vám koupě vyplatí a jestli se hráč bude hodit do týmu a strategie. Další skvělou věcí je samotný trénink, který značně zvedá zkušeností hráčů, ale také je vysiluje a vy musíte mít nějaký ten plán. Důležité je také léčení zraněných hráčů, potažmo zlepšení jejich psychiky. Dále je tu stavba a vylepšování stadionů pro více fanoušků, lepší catering atd.

Za hru nemusíte utratit ani korunu. Speciální platidlo, body, se dají normálně získat od sponzorů a slouží hlavně na přihazování do aukcí nebo nákup speciálních dresů nebo předmětů. Pokud nebudete hrát jak šílení a budete mít trpělivost, budete jich mít dostatek, klidně i na ty nejdražší hráče.

Top Eleven je podle mě jedna z nejlepších sportovních her na Facebooku. S trochou úsilí se budete pohybovat na nejlepších pozicích, stále zdokonalovat tým a skvěle se bavit. Pokud si zvyknete, že jedna sezóna trvá měsíc a je potřeba trpělivost pro úspěch, čeká vás mnoho zábavy.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Laugher

Laugher | 08.07.16 v 01:24

Sportovní

uspěchy | 10.07.14 v 21:00

nevíte jak získat uspěch : tyran v TOP11


galerie

Top Eleven Be a Football Manager Top Eleven Be a Football Manager Top Eleven Be a Football Manager Top Eleven Be a Football Manager Top Eleven Be a Football Manager Top Eleven Be a Football Manager Top Eleven Be a Football Manager

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce