recenze

House M.D. - Critical Cases

House M.D. - Critical Cases

Už i seriálový dr. House má svou vlastní Facebook hru. A hádejte, koho si najal do svého lékařského týmu. Budete řešit zapeklité případy pěkně po vzoru známého seriálu a v casual stylu.
Podobnost se seriálem na sebe nenechá dlouho čekat, a to nejenom proto, že se ocitáte se v nemocnici po boku Foremana, Tauba, House a dalších postav.
Hra je rozdělena na jednotlivé případy, které představují příběhovou linii, a jednotlivé fáze vám budou rovněž zprostředkovávány skrze sekvence a dialogy postav, ve kterých se dozvíte základní informace, co a kde se stalo a můžete jít na věc.
Následuje vlastní hraní a hlavní náplň. V první řadě se budete věnovat hlavnímu pacientovi v rámci příběhového případu. Je třeba udělat řadu vyšetření a určit diagnózu. Tyto medicínské postupy představují všelijaké minihry, které vás nejen posunují dále, ale také z nich máte nějaké ty peníze a zkušenosti. Z těch hlavních je to hledání skrytých předmětů. Osobně tuto disciplínu „hidden object game“ upřímně nenávidím a vždy u ní trpím. Tady je to nutnost, ale naštěstí jedna z mála chyb (či spíše jediná). Dále je tu klikání správných objektů na čas a hledání dvojic. Poté obvykle vyselektujete nějakou tu nemoc a jde se na léčbu. Zpravidla první krok nepomůže, takže série vyšetření pokračuje. Všechny tyto akce vás stojí energii, ale budete potřebovat rovněž předměty.
Tím se dostáváme k druhé části hry. Krom hlavního případu tu máte celou nemocnici pacientů, které musíte léčit. Vše je tak hezky propojeno, že zanedbávat nemůžete nic. Každého člověka lze léčit třemi způsoby. Buď ho pošlete do laboratoře a v následné minihře shrábnete peníze, nebo mu dáte prášky, které zase musíte produkovat v lékárně, zaplatit za ně a získáte určitý předmět na další léčbu. Třetí volbou je uložit jej na lůžko. Tento třetí způsob je takovou tou klasickou brzdou Facebook her. Pacienta na lůžku musíte konzultovat s doktorem, aby byl vyléčen. Jednoho máte automaticky, další demknete vyšším levelem a ostatní představují vaši přátelé. A ona brzda spočívá v tom, že doktora můžete použít pouze jednou za den a samotný proces konzultace také trvá několik hodin (pokud tedy nechcete platit). To ale neznamená, že by to nešlo. Chce to ovšem pár přátel a neustále sledovat, jestli už někdo není volný k použití. Předmět, který získáte touto formou, je většinou to hlavní, co vás posune v hlavní hře.

Zbývá ještě pár kratochvílí. Můžete nakupovat různé oblečky pro vaši postavu, získáváte achievementy a miniher je tu ještě víc, než jsem dosud zmínil. Dále lze vašim přátelům pomáhat i v minihrách, posílat dárečky a hlášky samotného House taky nechybí. Energie se doplňuje solidně a lze hrát několikrát denně.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =


galerie

House M.D. - Critical Cases House M.D. - Critical Cases House M.D. - Critical Cases House M.D. - Critical Cases House M.D. - Critical Cases House M.D. - Critical Cases House M.D. - Critical Cases House M.D. - Critical Cases House M.D. - Critical Cases