recenze

Triple Town

Triple Town

Triple Town je taková dost netradiční match-3 hra. Princip tří platí, ale při každém vašem tahu budete muset myslet a plánovat každý další krok, kterým získáváte body stavbou malého a roztomilého městečka.
Jak funguje základní herní systém? Herní obrazovka představuje malebnou krajinku s několika volnými místy. Do těch umisťujete objekty, které vám jeden za druhým chodí do kurzoru. Tyto objekty musíte skládat tak, aby vytvořily trojici, a podle schématu se následně spojí ve vyšší celek. Věci tu mají zkrátka stupňovitý charakter.
Nejníže jsou trsy trávy. Z těch vznikne keř, z keře strom, ze stromu, domeček, z domečku ještě větší domeček… tedy za předpokladu, že budete stejné druhy skládat k sobě. A tady je místo pro strategii a pěknou dávku myšlení. Na stavbu potřebujete dostatek místa, takže si musíte nechat místo, zpravidla právě ona tři políčka, abyste se nedostali do svízelné situace. Dále také musíte přemýšlet, do kterého místa se trojice seskupí, aby byl následný objekt použitelný do další budoucí trojice.
Za tyto vyšší a hodnotnější stavby získáváte peníze a body do tabulky skóre a snažíte se „beatnout“ vaše přátele.
Kromě základní trávy, stromů a domečků jsou tu i nepříjemné věci – medvědi. Ti komplikují situaci tím, že se pohybují, čímž samozřejmě vždy blokují jiné místo na ploše. Zničit se dají zablokováním nebo speciálním robotem, který jednou za čas přijde.
Do prvků hráčské strategie patří i možnost si jeden nehodící objekt odložit a schovat na lepší/horší časy.
Po skončení každé hry získáte peníze podle toho, co super a kolik domků a kostelů jste postavili. Za tyto finance si můžete v probíhající hře koupit jednak některou aktuálně potřebnou věc, která vám ne a ne přijít, nebo další tahy. Totiž takhle – hra nemá energii, ale hraje se na tahy a každý umístěný trs nebo stromek vám jeden ubere. Tahy se doplňují sice rychle, ale do maximální výše 75, což je už pro zkušené hráče málo. Takže si můžete dokoupit 200 tahů a vesele pokračovat. Není ovšem problém přestat hrát, odejít a později se zase vrátit k rozehrané hře.

Originální a zajímavý titul, u kterého musíte přemýšlet a taktizovat, přičemž je vše zabaleno do oblíbeného „systému trojic“.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

Janička1

Janička1 | 31.01.15 v 08:53

budovat a budovat


galerie

Triple Town Triple Town Triple Town Triple Town Triple Town