recenze

SongPop

SongPop

Už jste se někdy s kamarády hádali při poslechu písničky, kdo ji zpívá, jak se jmenuje kapela nebo o jaký styl se jedná? Teď si vše můžete vyříkat v této skvělé facebookové soutěži, která prověří vaše znalosti.
SongPop jsem chtěl recenzovat už asi před měsícem, ale na výběr nebylo moc druhů songů, proto jsem celou záležitost odložil, abych se k ní mohl zase vrátit.
Takže, co je vlastně SongPop? S klidem můžu říci – úvodní popisek celkově přesně zobrazuje, o co ve hře jde. Vyzýváte nebo vaši kamarádi hází rukavici vám v klání „kdo se vyzná v hudbě více“. Každé zkřížení elektrických kytar, bubnů a smyčců je rozděleno na 5 kol, přičemž si vyzyvatel vybírá odvětví hudby. Nejdříve bylo k mání spíše základní rozdělení (rock, hip-hop, 80s), ale jak šel čas, začali autoři do hry přidávat nový obsah (UK rock, různá léta a i jiné hudební styly).
Během každého kola si vyslechnete krátký úryvek nějaké písničky a ze čtyř odpovědí musíte vybrat tu správnou. Čím rychlejší výběr, tím více bodů (musíte samozřejmě uhádnout správně). Vítězství se často docílí hlavně kombem několika správných odpovědí za sebou. Za vše se také sbírají zkušenosti, které značí vaši úroveň a sílu ve hře. Celé je to naprosto jednoduché, založeno na příjemném principu a hra nezabere déle než minutu nebo dvě. Přitom se člověk i něco naučí, dozví nebo připomene.
Na SongPop je ale ještě jedna naprosto super věcička. Po každé hře, během vyhlašování výsledků, si můžete písničky projít a kliknutím se ocitnete (většinou) na Youtube, kde se vám váš výběr spustí. Skvělé, ne?
Doprovodné akce jako turnaje a srovnávání mezi hráči je už spíše očekáváno, takže jsem rád, že se na to autoři nevykašlali. Více už není třeba popisovat, takový druh her je vítaný, převážně uživateli, kteří nemají čas trávit u hry hodiny nebo čekat, až jim vyroste mrkev na poli.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

JYupWMLW

JYupWMLW | 09.04.24 v 08:51

1

hajzlos

hajzlos | 27.07.15 v 15:12

docela se ohraje

kokot | 27.03.13 v 17:00

zzduuř


galerie

SongPop SongPop SongPop SongPop