recenze

Suburbia

Suburbia

Od pádu The Sims na Facebooku se neobjevila žádná novinka tohoto žánru, proto jsme se vydali prozkoumat podobnou zábavu jménem Suburbia.
Váš strýček sice zemřel, ale zanechal vám jeden dům v poklidné čtvrti. Klid zde sice možná i existuje, ale hned po příjezdu vás překvapí jeden horkokrevnější policista a zjištění, že se hned za rohem skrývá záhada. Přesně tak, Suburbia nenabízí pouze budování svého vlastního domu, ale také přináší možnost prožít si příběh jednoho předměstí, které skrývá nejedno tajemství, kde chybějící manželka souseda a nález zakopaného těla nemusí být úplná náhoda.



Ona možnost stavění si baráčku a vyplňování místností všemožným nábytkem a výbavou je přímo nutná pro progresi v příběhu samotném. Některé věci jsou pouze na okrasu, některé dodají lepší náladu, ale jsou i kousky, které produkují různé předměty. Třeba takový domácí bar budete potřebovat k nabídnutí skleničky jednomu nervóznímu sousedovi, aby vám vyklopil nějakou tu věc. Dále tu je možnost vylepšovat své schopnosti použitím zrcadel, čtením knížek, sportováním apod. Atributy jako logika, zdatnost a další nejsou jenom na okrasu, ale pomáhají vám stoupat v pracovním žebříčku. Prozatím Suburbia nabízí pouze kariéru hudebníka, je to opravdu málo, ale autoři slibují jiné pracovní příležitosti do budoucna.

NPC postavy jsou sice krásná věc, ale hra vás bude tahat i po kamarádech, se kterými také můžete zažít nějakou tu interakci. Hlavně se ale hodí, po vzoru ostatních FB her, na žadonění o materiál a výpomoc, kterou ale opravdu potřebujete, jinak s výstavbou některých kousků nábytku prostě nepohnete. Peníze zde nejsou až takový problém jako energie. Pokud budete mít takových deset kamarádů ve hře, stačí si oběhnout kolečko a hned budete mít na nové vybavení.

Suburbia je dobrou hrou, která vám dá poměrně slušnou svobodu budování (i když některé předměty lze zakoupit pouze za peníze) a příjemný casual herní zážitek. Hra se nikam nežene, vy si občas zajistíte novou informaci nebo postup v příběhu, zatímco se těšíte z nového kousku nábytku. Zamrzí jenom opravdu malé množství herní energie a její přírůstek.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

Kalousek100

Kalousek100 | 30.05.20 v 00:24

Super

Laugher

Laugher | 13.12.15 v 23:05

Suburbia je dobrou hrou

alex | 19.08.15 v 21:32

chci tu hru

hajzlos

hajzlos | 27.07.15 v 15:08

zdlouhavé


galerie

Suburbia Suburbia Suburbia Suburbia