recenze

Elements Battle

Elements Battle

Jste-li příznivci match-3 her, pak s tímto kouskem můžete strávit klidně celé léto. V této hříčce dojde na spojování trojic elementů, prvky strategie a RPG a to vše zabaleno do stále náročnějších bitev.
Kde začít? Pamatujete si na skutečně fenomenální hru Biogems? Tak toto je založeno na podobném principu. Spoutejte sílu elementů tvořením trojic a porazte nepřátele.
Základní herní princip je běžný „match-3“ s tím, že k dispozici máte schopnosti čtyř elementů – ohně, vody, země a vzduchu. Tyto druhy vám při spojení pomáhají k silnějším zásahům než základní útok (který také musíte vytvořit trojičkou), a tak rychleji zničíte protivníka a shrábnete odměnu ve formě peněz, zkušeností či speciálního lootu.
Aby to nebylo tak jednoduché, sílu těchto prvků nemůžete využívat jen tak, ale musíte si je koupit za herní peníze. Bez nich se proti silnějším potvorám nebo bossům zkrátka neprosadíte. Hlídejte si tak finance a hlavně nákup elementů.
Pojďme se teď podívat na další aspekty, které jsme nakousli. Za vyhrané zápasy získáváte zkušenosti a peníze. Zkušenosti zvyšují váš level, a tak máte možnost nakoupit nové (speciální a magické) předměty a také brnění (které lze posléze vylepšit). To vše za peníze. Můžete se vrhnout jak na hlavní questy, tak na „obyčejné“ hraní na loot. Občas budete nuceni hrát spořivou cestu, abyste získali finance na nákup elementů, ale překvapivě to není nijak frustrující. Každý souboj je svým způsobem obtížný a vyžaduje určitou strategii tahů podle toho, jakými elementy disponujete. Questy vás zavedou na různá území a představí spoustu nebezpečných bytostí.

A s tím souvisí poslední aspekt naší recenze – energie. Po vzoru Facebook her jste zde limitováni energií, kterou spotřebováváte na souboje, ale také na „točení“ nepřátel. Zajímavý prvek. Chcete-li postoupit dál, musíte zničit daný počet potvor. Nabídka je však omezena, a tak si musíte ta správná monstra vytočit.

Je toho spousta, co vás u hry bude držet, princip match-3 hry a síly elementů nebo skutečně místy obtížné souboje, navíc bez nutnosti být připojený k internetu. Prostě pecka.

Naleznete na Google Play

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =


galerie

Elements Battle Elements Battle Elements Battle Elements Battle Elements Battle Elements Battle Elements Battle Elements Battle