recenze

Tiny Cars

Tiny Cars

Auta, fára, žihadla... Po celém jak reálném, tak virtuálním světě jich jezdí miliardy. Dokáže se dnešní titul v takovém davu chytit a nenechá se ušlapat moderním 3D načančaným bourákům? Posuďte sami.
Vzpomínáte na druhý díl jakési sharewarové infantilní závodní drandírny od Realore, kteří produkují jako na běžícím páse? No dost možná už ne, protože není skoro nač vzpomínat - jednalo se o takovou průměrnou zábavu.

Systém Tiny Cars 1 je samozřejmě podobný jako ve dvojce; k dispozici máte pár vývojových stupňů, a několik různých vozítek - a bohužel jen hrstku z toho v shareware verzi, přičemž samotná hratelnost je velmi solidní, leč místy dosti "vyvařená". Občas jsem měl pocit, že se na trati nic neděje i s několika otrapy těsně za patami. K dispozici máte určitě lepší fyzikální model než v pokračování, takže zamrzet může jen absence zbraní, které trochu snižují laťku obtížnosti - prakticky stačí naučit se pořádně držet na silnici. Což bohužel značně ulehčuje další zápor, a to jest pomalost vozítek.

Audiovizuálně je na tom Tiny Cars pochopitelně o něco hůře než jeho pokračování, což z něj ale ještě nedělá horší hru - naopak, první díl má i něco navíc, konkrétně třeba animované okolí (ptactvo) a "nárazový efekt", který s vaším drandítkem udělá věci na běžné vozovce opravdu nevídané. Ozvučení je OK, ale hudbu samotnou bych bohužel zařadil do kategorie "zralá na ztlumení beden" :-).

Sečteno, přejeto a podtrženo: po všelijakých, jen ne kladných zkušenostech se druhým dílem se jedná o záležitost překvapivě zábavnou, byť jen v krátkodobém shareware balení. Být free a trochu "nabitější", lízala by osmdesátku, možná devadesátku. I tak je to ale dobrá alternativa třeba k Arcade Race nebo Mad Cars od stejné firmy. Nehledě na to, že světu globálně dochází ropná paliva, takže si budem automobilů brzy užívat jen ve virtuálním provedení - ale pro zalicencování jsou tady pořád lepší (a rozhodně adrenalinovější) tituly.

Bonus pro neangličtináře: Realore po čase vydali i Ruskou verzi, třeba to někomu pomůže...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

Jim | 01.02.07 v 18:57

prosi nemá někdo crack na tiny cars

Jesterka | 12.08.06 v 02:14

to asi ne mistre, crack je, no jak to rict... nelegalni...

Jiří Sibera | 06.08.06 v 11:59

pošli mi CRACK


galerie

Tiny Cars Tiny Cars Tiny Cars Tiny Cars