recenze

Embraced by Green

Embraced by Green

Hororová cizojazyčná adventurka ve změti zeleného pralesa? Proč ne, koneckonců výborné komerční Far Cry na něco podobného vsadilo rovněž a rozhodně do žádné šlamastyky nešláplo. Japonci holt přesně tohle umí...
Embraced by Green má dvě velké devizy - dobře vyprávěný, zajímavý, "japonsky podivný" příběh a zcela neobvyklou atmosféru. Děj jede podle dobře zaběhnuté šablony, které se drží naprostá většina větších či menších her vyprodukovaných na Dálném východě - dvě holčiny si vyšly do lesa, který je ale obklopen prazvláštní silou, která čemukoli - či komukoli - zabraňuje prchnouti zpět do civilizace.

Pokud je vám tedy sympatický námět postupného zešílení hlavních panáčků, japonská podivnost a hromady tu více, tu méně zajímavých (anglicky napsaných) dialogů, už déle neváhejte...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

vulpix | 28.07.07 v 21:04

Hm, díky <SHIF>+<K> se mě to konečně podařilo projít, fajn ending, ale mám dotaz; jestliže za všechno mohlo to, co bylo řečeno, jaký vliv pak na výsledek měly volby?

vulpix | 15.07.07 v 20:07

Taky jsem zpočátku nebyl jistý, zda "hlavní hrdina" je kluk či děvče, ale mám dojem, že časem z těch řečí to bylo poznat...

Nicméně dík za tim <SHIFT>+<K>, zkoušel jsem to projít snad 5-10*, ale pokaždé bad-ending (nejprve jsem odpovědi vybíral podle sebe, pak tam na konci bylo cosi jako "nejspíš jsem měl být hodnější na Yumiko nebo logičtěji uvažovat", tak jsem to zkoušel podle toho), ale jinak perfektní hra. Jsem živým důkazem, že existují lidi, kteří hru z čistě textu (i když video by neuškodilo :3, ale obrázky jsou fajn) mají moc rádi (půlku hry jsem se strachoval, zda to přejde do "klasické" adventury, pak jsem dospěl k závěru, že naštěstí ne ^___~ )

Tereza | 09.05.07 v 17:44

ta hra mi nejdespustit

mikey | 06.04.07 v 15:12

Velka vdaka, som rad ze to ludi zaujima. V anime komunite nase hry paradoxne velmi nie su zname, takze taketo nieco potesi dvakrat.

Jesterka >> V pohode, verim ze niet casu kazdu hru dopodrobna analyzovat, to sa casovo neda. Inak toto bola tak trochu chybicka aj na serveri hrej.cz -> EBG je hra kde je hlavny hrdina (Etsuya) muz - hlavne to je vidno v scene ked sa s Yumiko rozprava o tom ako su muzi vzdy malymi chlapcami (vlastne ta scena z ktorej je prvy screenshot). Plus, na renai.us je definovana ako BxG (boy x girl). A v true ending sa samozrejme Yumiko a Etsuya daju dokopy :) Ale je pravda ze japonske mena su take tazko rozoznatelne ked to clovek nepozna, castokrat su aj rovnake zenske aj muzske, takze to beriem na seba, mal som to mozno jasnejsie naznacit na zaciatku - v slovencine by vzhladom na rozpravanie prvej osoby tento problem nebol, ale co uz.

Inak ak ma niekto problemy s rozuzlenim pribehu, staci pocas hry stlacit Shift+K a v horej casti obrazovky sa objavi slabo viditelny indikator, treba mat co najviac bodov a potom pride true end ;)

UnHynek | 06.04.07 v 14:48

Téda, vaše další hry nás natolik zaujaly, že jsme si je v redakci hned rozebrali. Těšte se na další recenze :-)

Kixman | 06.04.07 v 14:38

Tak tohle vypada opravdu lakave. Uz se moc tesim, az si to doma spustim :)

Jesterka | 06.04.07 v 14:03

jaj, omlouvam se. pri takove kupe her to vazne nemuzu stoprocentne sledovat, "kdo a co" (holt anglicke texty u slovenskeho studia matou). kazdopadne to prirovnani k dalnemu vychodu berte jako kompliment :-)

Marian | 06.04.07 v 10:19

Díky vám za pěknou hru i za info! :-)
Na vaše stránky se podíváme...

mikey | 06.04.07 v 01:24

Vdaka za recenziu! Tato hra vsak nepochadza z Japonska, ale od naseho timu (atp.manga.sk) - tak ci onak sme velmi radi ze sa visual novely zacinaju trochu viac objavovat, takze este raz dakujem za recenziu.


galerie

Embraced by Green Embraced by Green Embraced by Green

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce