recenze

RaceRoom - The Game

RaceRoom - The Game

Užijte si parádní závody za volantem modelu formule 1 nebo chevroletu Camaro. A to doslova, protože lze připojit volant a… to je pak jízda. Skvělá grafika, rychlé tempo a realistické ovládání a chování automobilu. Není nač čekat.
Firma SimBin, která vyprodukovala spoustu závodních titulů (Volvo – The Game jako freeware), nám přináší zas něco úchvatného. On-line zábava může začít.

Než se ponoříte do urputného zajíždění těch nejlepších časů, musíte se zaregistrovat, vytvořit si účet je zdarma a řekněme si upřímně, že soupeřit online s ostatními, to je hned něco jiného, respektive lepšího. Po každém spuštění se pak přihlásíte a jste tam. Po instalaci doporučuji nic nenastavovat. Zkusil jsem to trošku „poladit“ a výsledky po spuštění nebyly moc dobré.

V hlavním menu vás kromě vášnivého projevu komentátora (nelekněte se) přivítá základní výběr módů – rychlá jízda, jízda na čas a soutěžní. Vždycky se budete pohybovat na okruhu v Hockenheimu v Německu, přičemž tato trať tu má jakési tři verze a dva typy aut. Formule nebo Camaro? Obě vozidla vám pak dále nabízí další barevné možnosti.
Omáčku máme za sebou, jde se jezdit. Jsem soutěživý typ, a když už jsem se zaregistroval, nebudu se přece poflakovat v nějakém „tréninku“, ale půjdu soutěžit. Snažíte se zajet co nejlepší čas a posunout se tak v tabulce nejlepších hráčů. To bude ovšem vyžadovat pořádné řidičské dovednosti.
Fyzikální model je co do ovládání vozu, troufnu si říct, i když jsem formuli nikdy neřídil a v brzké době to ani neočekávám, realistický. Valíte si to přes dvě stě kilometrů v hodině, zatáčka, a pokud nezpomalíte a nepojedete trochu střídmě, bude to parádní karambol. Tady se trochu bije onen pojem realističnosti. Auta smykují, musíte správně řadit, abyste jeli s jakous takous kvalitou, ale auťák nezničíte. Hodíte sem tam saltíčko a jede se dál. Asi se to dá pochopit. I když se vám nepodaří jízdní manévr, stále máte šanci zajet solidní čas. Nebo aspoň dojet do cíle. Samozřejmě to bude chtít cvik. Vzhledem k zábavnosti nepochybuji o tom, že u hry zůstanete notnou dávku času.
To je způsobeno především díky tomu, že si můžete připojit volant s pedály a z pohledu některé z mnoha kamer (nechybí žádná z běžných kamer, včetně pohledu dozadu a do stran) si jízdu užijete skutečně naplno. Možná budete muset volant nastavit a pak uložit jako nový profil. Za ten požitek to ovšem stojí.

Grafika je kapitolou sama o sobě a i detaily se povedly. Když šlápnete na plyn vašeho příslušenství v reálu, také noha uvnitř kabiny stlačí příslušný pedál. Možná maličkost, ale potěší. Já jsem třeba i pustil stěrače, ačkoli nesršelo :-). Jedním slovem – mňamka. V normálním závodě si můžete mimo jiné nastavit počet soupeřů a i výši levelu jejich jezdeckého umění. Vzhledem k realističnosti hry doporučuji neprovokovat a nešťouchat do nich. Prostě… stahujte.

(pozn. screeny jsou převzaty ze stránek o hře)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =

František | 27.11.22 v 16:29

web je nedostupný,nejde stáhnout

František Muller | 27.11.22 v 16:28

web je nedostupný,nejde stáhnout

vladimir125

vladimir125 | 19.03.20 v 10:17

web je nedostupný,nejde stáhnout

Drticka

Drticka | 19.05.19 v 17:50

líbí se mi

Kalousek100

Kalousek100 | 24.11.16 v 20:34

Výborná hra.

vasek | 27.09.14 v 12:45

njde mito stahnout

simon | 09.04.14 v 18:36

hustý

ZmrzlinQa | 06.06.13 v 17:28

.. De to i jako multiplayer ? xDDD

CARDI | 25.07.12 v 18:32

Nevím, jak moc se změnila verze hry, ale jsou zde na výběr 4 vozy a 4 tratě + modifikace Hockenheimu. Rozhodně hra na score 100%.


galerie

RaceRoom - The Game RaceRoom - The Game RaceRoom - The Game RaceRoom - The Game RaceRoom - The Game

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce