recenze

F1 Spirit

F1 Spirit

Výtečné remake klasiky od Konami z roku 1987, o které se v tomto roce postaral tým Brain Games. Vyzkoušejte, co se hrálo v době, kdy jste ještě neměli tu možnost sedět za počítačem. ;) Zasedněte za volant formule a poperte se o první místo s hrstkou spolujezdců!
Pokud byste navštívili stránku Brain Games, dozvěděli byste se nejen to, že tento tým tvoří pouze jeden autor, ale hlavně budete vědět, kde najdete solidní remake. Brain Games, tedy Santi Ontañón má předělávání her jako koníček, takže můžeme čekat, že o něm ještě uslyšíte. F1 Spirit by však měl být těžkým oříškem, neboť za ním stojí známý vývojáři Konami, ale díky datu jeho vydání – jeho stáří není problém remake vytvořit. :)

F1 Spirit simuluje již známý pohled z výšky na trať, kde se prohání několik formulí v čele s tou vaší. Pohled ze shora zkrášlují detaily jako např. mraky, které vám občas zhoršují viditelnost. Co vás však hlavně potěší, je otáčení obrazu podle směru tratě. Tedy vždy, když vjedete do ostřejší zatáčky, obrazovka se nakloní a vy máte větší přehled o tom, jak zatáčku vybrat. To je několik předností, které mě potěšily hned ze začátku. Rozebírat princip hry asi není příliš nutné, neboť jde pochopitelně o závodní hru, kde je jediným úkolem se dobře umístit. Na výběr máte ze dvou klasických režimů. Pro trénink lze využít „Practicle Mode“, ale když si věříte a máte s podobnými hrami zkušenosti, můžete se rovnou pustit do běžné hry. V té můžete hrát buď sám nebo vyzkoušet multiplayer, což se rozhodně cenní. Dále máte na výběr, zda budete hrát Stock, což je běžná dráha s obyčejnými auty nebo Rally (není třeba vysvětlovat) a nebo F3, kde už přijdou na řadu formule. Po tomto výběru následuje další výběr módu. Buď můžete jet s předem připraveným vozidlem a nebo si ho upravit dle svého uvážení (brzdy, motor atd.). No a na závěr už jen vybrat jedno ze tří vozidel a můžete se pustit do závodu.

V závodě začínáte z posledního místa, ale jak to tak chodí, vaše auto je rychlejší, než ty ostatní a hlavně vaše schopnosti a agresivita by vás brzy měli dostat na přední příčky. Vozů je v závodě celkem dost (až 54), takže budete mít co předjíždět a určitě mi dáte za pravdu, že je příjemnější si v jednom závodě vychutnat 50 protivníků než se prát s pěti o první místo. Jako vždy však ale počítejte s tím, že každá srážka s jiným vozidlem a následná havárie vozidla vás odsune až na poslední příčku a můžete začít od znovu. Mimo běžného ježdění si však musíte hlídat i stav vašeho vozidla a množství benzínu, takže se občas stavte si ho doplnit.

Já osobně mám remake rád a F1 Spirit patří k těm lepší. Nedá se však u něj moc dobře mluvit do grafice, ale to vše nahrazuje parádní hratelnost. Hra je celkem rozsáhlá na to, že jde o remake, i když nenabízí příliš velký počet tratí. Úprava vozidla si však každý rád vychutnáme. Věřme, že se dočkáme dalších skvělých remake od Brain Games.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

Balty | 23.02.11 v 16:54

To je fofr!!!

waa | 16.08.05 v 03:06

waaaaaaaaaa


galerie