recenze

Pomsta má je atomová

Pomsta má je atomová

Máte-li rádi textové hry, možná vás zaujme mnou zde nyní prezentovaná gameska s názvem Pomsta má je atomová z roku 1999 od vývojářského uskupení AlBertCatfilm, který stojí za řadou dalších zajímavých textovek. A o co že jde? Jestli někoho opravdu nenávidíte a máte k tomu důvod, pak se mu jistě můžete chtít pomstít. U této hry jste na správné cestě. A když pomsta, tak pořádně veliká - tedy pomsta atomová.
V setupu hry si zvolíte subjekt, kterému se chcete pomstít, může to být někdo fiktivní i reálný, z rodiny, zaměstnání, školy, okolí či televize a pak už se jde rovnou na věc. Příběh děje začne tím, že máte zaparkové auto za rohem, stojíte před domem vybrané oběti a musíte sehnat uran a potřebné věci na výrobu atomovky. A to je vlastně hlavní zápletka této jistě zajímavé textové hry z přelomu tisíciletí.
Je to vlastně klasická textovka ovládaná příkazy v příkazovém řádku ve stylu "JDI DO BANKY". Příkazů, které zde můžete použít, je spousta - JDI, ZKOUMEJ, SEBER, MLUV, OTEVŘI, SMONTUJ, PŘIPEVNI, NATÁHNI, ODSTRAŇ či VYSTŘEL. Ve hře máte navíc vlastní inventář věcí, které nesete u sebe a navíc gameska umožňuje ukládání a načítání pozic.
Jedinou nevýhodou, kterou bych zmínil je fakt, že hra má poměrně nemotornou češtinu. Běží totiž v Dosu a když ji spustíte v okně, má kvůli použitému fontu špatnou diakritiku. Pokud ji ve Windows zase spustíte ve full-screen režimu, text se objevuje zdvojeně. I přes tyto drobné nedostatky se ale dá normálně hrát, proto mi nezbývá, než vás přesat unavovat touto recenzí a rovnou vám říci - stahujte a mstěte se!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

Kalousek100

Kalousek100 | 12.05.20 v 01:37

Dobrá hra

Sůvička

Sůvička | 02.10.16 v 00:41

Dobrá hra.

Iveta111

Iveta111 | 24.08.16 v 06:43

Pěkná hra.

Karel Gott | 01.04.16 v 23:47

Zdravím, jaký potřebuju OS abych to rozjel??? (na Windows 8.1 to nejede)


galerie

Pomsta má je atomová Pomsta má je atomová Pomsta má je atomová Pomsta má je atomová Pomsta má je atomová

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce