recenze

NetHulk

NetHulk

Máte chuť na jednu akční multiplayerovou gamesku, plnou drsných jednotek a pořádné porce zábavy? V tom případě jste dnes na té správné adrese a NetHulk se vám bude líbit. Za pozornost stojí zejména vizuální stránka a celková pohodovost.
Když se podíváte na název, zkušenější z vás jistě poznají, že se jedná o předělávku stařičkého SpaceHulka. Tentokrát ale určenou pro multiplayer. Umělá inteligence zde chybí úplně. Škála hry pro více hráčů je zde ale opravdu velká. Pokud nemáte doma lokální síť nebo trochu lepší připojení k internetu, můžete si ke svému PC pozvat kamaráda či kamarádku a zkusit štěstí takovýmto způsobem.

Osobně jsem hlavně rád, že se někdo pokusil o skutečný remake této starší hry. Měli jsme tu sice gamesku Space Hulk, ale ta toho měla s původním titulem společného jen velmi málo. NetHulk je ale úplně o něčem jiném. Proti sobě stojí vždy spojenci a proti nim vetřelci. Vyhrává zde ale ten schopnější, ten který se nebudete bát trochu riskovat. Obě strany jsou celkem poměrně vyvážené. Možná se budete děsit toho, že vetřelci se množí málem rychlostí světla, ovšem toho bych se nebál. Stačí jedna dobře mířená rána a je po nich. I cizáci ale nejsou žádnými zelenáči a pokud se dostanou soupeři až k tělu, může si pomalu začít psát parte.

Systém je pak navržen tak, že vše probíhá na tahy. Zpočátku jsem si nemohl sice zvyknout na celý interface, ale později mi to, že jsem měl nějaké potíže, ani nepřišlo. Trochu podivně možná působí rozmísťovaní jednotek. Tuto akci totiž musíte provádět tak, že veškeré jednotky musíte naskládat na místa k tomu určená a těch zde zase až tak mnoho není. Jak jsem ale řekl na několika předešlých řádcích, na vše si lze velmi rychle zvyknout a věřte, že se pak budete královsky bavit. Doporučuji ale pouze těm, co mají zájem hrát tuto gamesku s kamarádem. Pro samotného pařana to nejspíše nebude to pravé ořechové.

Dodatek: Proveden update na nejnovější verzi, přinášející několik vylepšení. Enjoy!

stáhnout hru
artman

autor
/ artman

Skóre

80 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

cichlasoma | 17.09.06 v 11:06

No to už fakt nevim, na co máte mezi hrama oddíl strategie, když tohle řadíte mezi "akce". :-)


galerie

NetHulk NetHulk NetHulk NetHulk NetHulk