recenze

Globulation 2

Globulation 2

Příznivci "realtimovek" zbystřete - po pořádně, ale opravdu pořádně dlouhé době tady máme volně šiřitelnou strategii, která se rozhodně nedá odbýt slovem "průměr" a nekopíruje AoE, Warcrafty a dokonce ani sérii Command&Conquer...!
Předem bych měl říci, že pokud jste ve většině her navyknutí noblesně přeskakovat tutoriál, tak to tentokrát raději nedělejte. Globulation 2 je totiž tak trochu jiná strategie a k zažitým principům nemá zrovna dvakrát velkou úctu. Naštěstí. Herní mapa hry je zajímavě nasekaná do speciálních polí, ve kterých se smí provádět jen daná činnost. Takové činnosti jsou ve hře obsaženy asi jen tři (což tentokrát imho není vůbec na škodu) - špioni, průzkumníci a válečníci, přičemž jejichž rozvržení, stejně jako rozvržení vašich staveb jest záležitost velmi křehká. Třešničkou na dortu budiž zajímavý a propracovaný multiplayer, obsahující opravdu početnou hromádku map. Více podrobnějších informací naleznete na stránkách autorů, které jsou vedeny opravdu hutně a věnují se sebemenším detailům.

Suma sumárum jde o zajímavý, technicky velmi slušně zpracovaný a po všech myslitelných stránkách vymazlený počin, který by žádný fanoušek volně šiřitelných produktů typu Widelands neměl minout...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

frodopipin

frodopipin | 24.02.16 v 07:06

Ajaj mi to nefunguje :(

happycamel | 05.03.09 v 21:02

tak tak, to JE důležité. BTW, fakt s iglob2 zkuste ,)

shiftern | 16.12.06 v 19:44

No a

leos | 22.11.06 v 14:32

1. hra neni jen pro Windows 9x - Windows XP - je i pro Linux.
2. hra neni jen freeware, je opensource (licence GPL)


galerie

Globulation 2 Globulation 2 Globulation 2

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce