recenze

B.A.L.L.O

B.A.L.L.O

Je-li u her originalita vítaná s radostí, pak se u dnešního titulu budete rovnou veselit. V B.A.L.L.O totiž budete muset využít svou šikovnost ke splnění jednoho velmi speciální úkolu. Solidní hratelnost a chytlavost je zaručena. Tak neváhejte!
Když autoři přicházejí na herní trh s hrou, která se už v základech může pyšnit originalitou, vždycky musí počítat s rozličnými ohlasy. Hráči totiž téměř nikdy nevědí do čeho jdou. Ono, vytvářet něco zcela úplně nového je rozdíl, něž se kupříkladu pokoušet o miliontou variaci známého Tetrisu. Většinou se ale originalita téměř vždy setkává vesměs s kladným ohlasem. B.A.L.L.O je totiž ten případ, kdy autoři upustili od zavedených tradicí a samotný vývoj nasměrovali na něco zcela nového.

Pojďme si nejprve říci pár slov k principu. Po spuštění se ocitnete uvnitř nějakého jeskynního komplexu. Do oka by vám mělo padnout lano na jehož konci je upevněná kulička. Vaším úkolem bude tento objekt přesouvat tak dlouho, dokud nedorazíte do cíle. To provedete tak, že se s již zmíněným lanem budete přehupovat z přes stěny jeskyně. Stačí se vždy přichytit a na chvilku máte vystaráno. Problém je ovšem v tom, že se nesmíte dotýkat zdí. Váš průchod musí mít zcela volný průběh. Jistě potěší fakt, že délku lanu můžete libovolně upravovat a rychlost kmitu velmi pěkně regulovat. Pokud se vám nepodaří lano s kuličkou udržet v těch správných mezích, pak se vám započte trestný bod a jakmile jich získáte čtyři, bude bohužel následovat smutný restart levelu. Z počátku to tedy bude chtít trochu více cviku, ale jistě si velmi rychle zvyknete a bez problému dorazíte do vysněného cíle. Pokud se dostanete do vhodné oblasti, můžete kuličku od lana odpoutat a ona se bude řítit volným pádem směrem dolů. To je dobré v případech, pokud si chcete přilepšit v časovém limitu. Celý průběh se totiž zaznamenává a vy tak skutečně máte šanci se zlepšit.

Bohužel hra má několik slabin. Jednak to je nestabilita. Čas od času se mi stalo, že mi gameska z ničeho nic spadla a vše navíc okořenila pěknou chybovou hlášku. Zamrzí to i kvůli tomu, že hra se neukládá a vy musíte pokaždé začínat úplně od začátku. Obtížnost je poměrně vyrovnaná. Čím dále se ale dostanete, tím s užšími chodbami můžete počítat. V průběhu hraní se tedy vyzbrojte notnou dávkou trpělivosti. Bez ní nemáte B.A.L.L.O šanci dohrát. Troufáte-li si, pak se můžete směle pustit do stahování.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =


galerie

B.A.L.L.O B.A.L.L.O B.A.L.L.O B.A.L.L.O

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce