recenze

Malayalam - Island of Mysteries

Malayalam - Island of Mysteries

Prozkoumejte tento tajemný ostrov, byť jeho návštěva není dobrovolná. Můžete si být jisti, že rozlehlý kus pevniny vás nenechá chvíli v klidu. Nejenom, že se budete muset starat o své vlastní potřeby, ale také na vás čeká spousta úkolů, které musíte splnit, pokud byste rádi zůstali trosečníkem z rodu živých. Tajemství je skryto na každém kroku a za každou palmou…
Chtěli jste si někdy vyzkoušet jaké to je být trosečníkem? Ať už jste četli světoznámou literaturu, nebo máte doma volejbalový míč s obličejem, nebyla to taková zábava jako dnešní hra.

Jste vyvrženi z moře jako slupka od banánu a v rukách nemáte zhola nic. Tato divoká příroda se však brzy stane vašim zdrojem potravy, nepřátel a dalších komplikací. Jestliže jste nehráli tutorial hry, doporučuji alespoň začátek absolvovat, neboť pohybovat se zcela zmateně po takto rozlehlém prostředí, není zrovna chytré. Nicméně také já vám mohu něco objasnit. Pohyb po ostrově vám umožní šipky, respektive pohyb myší, a také mapa. Na té jsou vyznačeny úkoly, užitečné věci a také budovy. Svůj úkol se dozvíte při stoupnutí na modře blikající objekt ležící na zemi. Zadání jsou rozmanitá. Tak například si musíte postavit obydlí, ale materiál na něj musíte nejdřív někde najít, či sami opatřit. Jestliže potřebujete nějaký nástroj, obyčejně ho vytvoříte kombinací více předmětů. Hrou budete lehce naváděni na místa, kde se něco užitečného nachází, ale přesto platí pravidlo stále otevřených očí. Získávání potravy, starání se o sebe sama je samozřejmostí a na delší výpravy po ostrově je dobré být posílen. Nikdy nevíte, kdy zašlápnete na nějakého kraba k snědku. Na začátku toho moc nezmůžete, ale v průběhu hry se vám naskytne velká škála voleb, například rybaření, sekání, plavání, líčení pastí a další. Abyste si ale nemysleli, že stačí jen jíst a přežívat ve stínu na pláži. Omyl, žijí zde divoká zvířata a zdejší vody jsou také nebezpečné. Tak pozor na to.

Velmi propracovaná hra, v které na vás čeká mnoho možností. Její rozmanitost mi v prvních chvílích ani nedovolila zaměřit se na zadané úkoly, neboť jsem stále musel hledat, chodit, zkoumat, zkoušet…paráda.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

Petulinda

Petulinda | 07.11.17 v 15:07

text příspěvku

firuze | 27.03.14 v 02:22

Už jsem vyřešila 143 questů, 3x jsem se setkala s Elaine, docílila jsem 29 420 bodů. Řadu questů jsem vůbec nenašla, mnohé questy jsou nehratelné např. Jack, Frenche Poet. Nevím kdo je to Fanotherpg, nevím jak mám dokončit Nizabamad Arrows atd. Zkrátka žádný další quest, který jsem našla nedokáži dokončit (a zřejmě to není moje chyba, ale v mnoha případech chyba hry). Hru nemohu dohrát a to je škoda. I forum k této hře v angličtině je nějaké divné, u jiných her je volně dostupné. Ke questům jsem nikde nic nenašla a do fora se nemohu přihlásit. Je to škoda.

Hedy | 18.04.13 v 07:49

Už jsem mnoho úkolů splnila, ale nemoho přijít na kód k UWRT 58 a 15. Poradíte někdo. Mohu poradit asi se 120 questy, které jsem již vyřešila. Děkuji.

Kacirek_Donald | 16.01.09 v 10:35

damleth: Najedeš si do inventáře a v sekci, kde je potrava,najdeš dané jídlo. Levým tlačítkem myši přetáhneš "mrtvolku" kraba na tu postavičku, kterou ovládáš. Obdobně se dělá i ta kombinace předmětů. Chce to trochu prozkoumat jednotlivé kategorie v té liště dole, kde jsou všechny možné akce. k těmto manévrům doporučuju projít tutorial nebo aspoň kliknout pravou packou, aby se ti postava nehýbala :-).

damleth | 16.01.09 v 10:10

nemuzu prijit na to, jak mam neco z inventare snist, vypit, nebo zkombinovat. poradite nekdo?


galerie

Malayalam - Island of Mysteries Malayalam - Island of Mysteries Malayalam - Island of Mysteries Malayalam - Island of Mysteries