recenze

Staňte se Pracháčem!

Staňte se Pracháčem!

Pomýšleli jste už někdy na to, jaké by to bylo přijít za jeden den k milionům? Stát se tedy bezstarostným milionářem, jehož jediným úkolem je přemýšlet, co si koupí? Dnes máte možnost simulovat tyto krásné představy. ;)
Kdo by nechtěl být milionářem? No možná se najde pár odpůrců těchto soutěží, kteří netouží po velkých penězích a stačí jim jen jejich svoboda, ale více je lidí, kteří se snaží vyhrát nějakou tu sumu, která by pojistila jejich život do doby neurčité. O tom by se dalo dlouze vyprávět, ale dnes bych vás měl hlavně seznámit s jedním z mnoha simulátorů známé televizní soutěže Chcete být milionáře. Název je sice trochu netradiční, ale rozhodně nezní tak, že by měl lidi spíše odpuzovat než lákat, takže je volba byla rozhodně chytrým tahem. ;) Sice se podle názvu nedá určit, jestli jde o reálný simulátor nebo nějakou parodii, ale od toho je tu tato recenze.

Staňte se Pracháčem je z části podobný jako televizní soutěž a z části zde najdete i vlastní nápady na vylepšení. Tedy dostanete otázku a čtyři možnosti. Zde by se tedy nic nelišilo od originálu. Co je však rozdílné a hlavně vychytávkou jsou nápovědy. Jinde byste našli nápovědy jako „přítel na telefonu“, „50 na 50“, ale zde jsou popisovány jinak a hlavně jsou z části jiné, což se dá považovat za vlastní nápad, kterého by si měl každý hráč cenit. Nápovědy jsou zde vyjádřeny tlačítky „zlehči“, což je obdoba nápovědy „50 na 50“, takže zmizí dvě špatné odpovědi a zůstane jedna dobrá a jedna špatná. To není nic tak nového.

Nic nového není ani „anketa“, což je obdoba „nápovědy diváků“, čili jednotlivé odpovědi získají určitý počet hlasů, kteří se vyjádří procentuálně a na koláčích (Železný by měl co závidět :)). Co se však změnilo je nápověda „přítel na telefonu“, neboť je zde vyjádřena jako „chat“, kde si určíte nick a naskočí vám fiktivní chat s přítelem, který se vám snaží poradit. Neporadí vám však pokaždé odpověď, ale někdy vám jen řekne, která možnost to určitě není. Tato nápověda se z části změnila, nejen názvem ale použitím, takže první pokrok. ;) No a poslední nápovědou je možnost jiné otázky, takže jak se dá z názvu odhadnout, současná otázka zmizí a naskočí za ní jiná. ;)

O tom by tak asi byla celá hra. Nápad na změny je dobrý, ale chtělo by to více vychytávek. Změněná nápověda a slušná hratelnost nikoho příliš neohromí a navíc má hra jednu obrovskou chybu – obsahuje jen 50 otázek, takže až budete hrát hru po několikáté za sebou, setkáte se s těmi samými otázkami, což hru zlehčí, ale hodně omrzí. Jinak bych byl s hrou spokojen. Na grafiku se příliš hledět nedá, neboť jí asi nikdo u podobných her nehledá a není divu, proč taky? I když představa perfektně zpracovaného milionáře je zajímavá. ;) Hru tedy stojí za to vyzkoušet, velikost asi nikoho neodradí, ale už je jen na vás, jak dlouho si Pracháče ve svém počítači necháte. ;)

stáhnout hru
Blister

autor
/ Blister

Skóre

73 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

Víťa Nevřela | 28.04.03 v 21:22

Je to tu na h............ odně velké ůrovni. Podle mě nejlepší portál s plnýma hrama, ale chybí mi tady více těch lechtivějších her.

hanka | 28.04.03 v 14:00

Některé hry jsou supr,ale jsu moc velké, kdo má čekat nato než se mu stáhnou.já si stahuji hry , ale je to moc dlouhé.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ld. | 24.04.03 v 22:43

www.MILIONAR.PC.cz


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce