recenze

Mate

Mate

Krátký název pro krátkou, přesto velice zábavnou, logickou hříčku, v pěkné 3D grafice. I přes svou nevelkou délku, je toto dílko vcelku zábavné, ale hlavně originální a neotřelé, což se cenní ze všeho nejvíce!
Dnešní hra se točí kolem nejjednoduššího obrazce – koule. Úkol je možná na první pohled jednoduchý, ale jakmile usednete za stroje, zjistíte, že gameska vás jen tak vyhrát nenechá. V této hře se vžíváte do role koule, kterou musíte provést skrze úroveň do jejího konce. V úrovni se občas vyskytují díry či nástrahy, jež znamenají váš jistý konec.

Na celou úroveň se díváte z bočního pohledu, a tak nemůžete kuličkou hýbat ani doleva ani doprava, ba ani dopředu či dozadu. Koule si putuje svou vlastní rychlostí, a to podle toho, v jaký materiál je zrovna proměněna, což je vlastně jediný aspekt, který můžete ovládat. Kouli můžete proměnit ve tři formy – dřevěná (1), jež je mixem mezi koulí papírovou (2 – je lehká, má nejlepší odskok, ale je pomalá) a koulí kovovou (3 - nejtěžší, nejrychlejší, ale minimální odskok). Čísla uvedená v závorkách říkají, jakou klávesou proměníte kouli v daný materiál. Jak už jsem říkal, kouli nemůžete nijak ovládat, pouze měnit její materiál. Musíte proto vhodně kombinovat, abyste se dostali na konec úrovně. Bohužel, je tu jen pět kol, které vám zaberou maximálně 20 minut, což je určitě škoda. Hodnocení tak výrazně kleslo. Bohužel.

Graficky je na tom hra velice dobře, je totiž ve třetím rozměru, a to vám dává možnost přibližovat a oddalovat pomocí PgUp a PgDn. Zvukově může být hra ohodnocena jen nula body, protože neobsahuje ani jeden zvuk. I přes originální a chytlavé zpracování vás Mate k obrazovce na dlouho nepřipoutá, už jen kvůli krátké herní době a totální absenci zvuků. Škoda, snad příště.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

Triple T | 04.03.06 v 09:13

LOL tahle hra se jmenuje Material, ne Mate. Mate to na homepage i titulni obrazovce.


galerie

Mate Mate Mate

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce