recenze

Gringo

Gringo

Jednou z mnoha her, které se letos zúčastnily Becher Game je i akční arkáda Gringo ve skvělém 3D provedení. Vytáhněte kolty a jděte se pomstít těm, kteří vám na zahradě vytrhali všechnu zeleninu!
Do letošního ročníku Becher Game se už přihlásilo kvalitních her, jak už je u Becher Game zvykem. Jednou z nich by měl být i Gringo, který bude určitě na hráče působit skvělou westernovou atmosférou, podobně jako tomu bylo u Becher Joe, ale nepředbíhejme s předčasným hodnocení.

Jak už bylo v úvodu naznačeno, příběh začíná někde na Divokém západě, kde se Gringo vrací domu, když spatří, něco co ho příliš netěší. Jeho dlouholetá práce a pýcha – zahrádka je v děsivém stavu. Všechnu jeho zeleninu vytrhali banditi z města. Gringo se chce pomstít a vrhá se za nimi. Celkem působivý příběh, který nám přichystali autoři hry. Tak typický z westernových filmů. Hra má hned několik jednoduchých úkolů. Prvním je pomsta, což není třeba rozebírat. Stačí jen postřílet všechny šikovně schované bandity ve městě a je vyhráno. Druhý úkol navazuje na první, neboť za každého zastřeleného banditu získáte několik bodů a měli byste jich udělat co nejvíce.

No a třetím úkolem je zůstat naživu. :) Banditi na vás totiž nebudou čekat na cestě před vámi, ani nebudou vystrkovat hlavu z oken, abyste získali více bodů za velmi známý pojem – „Head Shot“ čili trefu přímo do hlavy. Budete se muset dívat pozorněji, neboť v některých oknech, za domy, ve stájích či zkrátka za bukem se schovávají banditi, kteří na vás dostřelí, ale vy na ně ne, takže si k nim budete muset dojít. Hru ovládáte šipkami, ale pouze dopředu a zpět. Šipka zpět by měla být záchranou ve chvíli, kdy je toho na vás moc, nevíte odkud na vás střílí nebo se budete vracet pro tequilu, která vám dobíjí zdraví. Další body můžete získat za rozstřelení všelijakých sudů, ale pozor na čas, který je jak jinak než proti vám.

Co vás překvapí, je originální westernový mód, který si vychutná každý fanda westernu. Hra není tak jednoduchá, jak se na první pohled zdá. Občas se mí stávalo, že jsem slyšel pouze výstřely, které přicházeli odněkud z dáli a než jsem zjistil, kdo na mě střílí, byl jsem mrtev. Co vám v této situaci může pomoct, jsou hlášky banditů jako např. „Hey Gringo!“ s typicky mexickým přízvukem, které vám napoví, kde se nepřítel skrývá. Grafika je solidní, ale připravte si silnější mašinu, ať nemáte problémy s plynulou hratelností.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

Jakub | 18.02.04 v 10:43

Fakt super 3D parba takovou hru si zahrat to je teda neco dlouho jsem 3D hry nehral,ale ted zase diky teto hre zacnu. CAU A DIKY


galerie