recenze

Immortality

Immortality

Přemýšleli jste někdy o tom jaké je to být nesmrtelný? Podle mě je to, společně s otázkou ohledně létání, jedna z nejčastějších fantasy dětských úvah. S nesmrtelností se lze i v reálu setkat v mnoha podobách, například s nesmrtelnou osobností. Dnes ale půjde o něco jiného.
Situace se má tak, že se ocitáte na malé hrací ploše a všude kolem jsou rozházené neustále nějaké kameny a vy se je snažíte v krátkém časovém limitu postavit na vyznačené místo, aby z nich vznikl sloup. Anebo může být všechno jinak? Co kdybyste měli na stavbu nekonečně mnoho času a mohli být skutečně nesmrtelní a dělat prakticky vše co se vám zlíbí.

Onen časový limit je zhruba pět minut. Pět minut vašeho života. Raději se sám sebe ani neptám, co bych dělal, kdyby mi zbývalo pět minut života, ale náš hrdina má jasno. Snaží se v tomto časovém úseku postavit co možná nejvyšší zeď. Prostředků k tomu má ostatně více než hodně, bohužel zjistíte, že času je opravdu ukrutně málo a příliš toho nezmůžete. Co ale když si trochu pomůžete a vezmete si lék na nesmrtelnost? Zvláště když je na dosah ruky? Lákadlo to je obrovské a pochybuji o tom, že by někdo dokázal odolat. Rázem nemilosrdný čas mizí a vy si můžete užívat neomezeného konání. Můžete se tak vesele pokoušet stavět vaši věž až do samotného nebe, anebo se jen tak procházet a užívat svobody. Jak dlouho to bude dělat, bude pochopitelně záležet jen a jen na vás. Nevím ale jestli to bylo přímo autorovým záměrem, ale velmi rychle také poznáte, že vás nesmrtelnost časem omrzí. A budete chtít zemřít. Samozřejmě i tu možnost tu máte a vesele můžete sebrat ikonu lebky, anebo ještě jednodušeji můžete stisknout klávesu ESC. Smrt bude okamžitá.

Musím říci, že mám lehce smíšené pocity. Nebudu zde vůbec zařazovat vizuální stránku, protože je jasné, že zde žádné hightech prvky nejsou, což mi ale ani moc nevadilo. Je více než zřejmé, že vás bezduchý cíl, kterým hra oplývá, velmi rychle omrzí a stejně jak hru rychle rozbalíte, tak ji i smažete. Na druhou stranu cítím, že autor chtěl tímto rychlopočinem určeným do jedné soutěže sdělit světu jednoduchou myšlenku o nesmrtelnosti a o tom, že není všechno zlato co se třpytí. Hra není zpracovaná špatně, ale výsledné rozhodnutí nechám jen a pouze na vás samotných.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =


galerie

Immortality Immortality Immortality Immortality Immortality