recenze

Hell's Gate

Hell's Gate

Peklo není zrovna to nejvhodnější místo na strávení dovolené, přesto se tam dnes podíváme. Vaším úkolem bude projít se členy speciálně vycvičeného komanda velmi drsným terénem a osvobodit zajatce ze spárů teroristů.
Příznivci vědy a techniky se opět ocitli opět v ohrožení. V džungli plné nástrah, pastí a pocitu beznaděje se ocitli v zajetí. Jejich důležitost je ovšem obrovská, na jejich záchranu je proto povolán speciální tým vojáků, který si musí se všemi nástrahami poradit. Tak asi takhle nějak začíná děj celého projektu, do něhož jste po chvilce rozkoukávání vtaženi.

Ovládáte tedy speciální tříčlenné komando. Asi vás moc nepřekvapí fakt, že každý z těchto jedinců umí něco, co ten druhý ne. V týmu budete mít medika a dva klasické hrdlořezy, z nichž jeden se umí dostat i na těžko dostupná místa, kterých ve hře rozhodně není málo. Po celou dobu se navíc budete muset postavit nepřátelům a jiným překážkám, které vám budou velmi znepříjemňovat život a později vaše zbraně budou mluvit častěji, než je zdrávo. Naštěstí narazíte na spoustu věcí, jež vám dovolí poměrně snadno určité překážky překonat. Mám na mysli zejména provazy, které se jakoby náhodou čas od času ocitají nad bodláky. Zmínil jsem také, že jeden z vašich členů bude mít tu schopnost dostat se na nedostupná místa. Toho využijete zejména v případech, kdy je před vámi skála, na kterou se normálním způsobem nedostanete. Pokud máte zrovna po ruce tohoto člena, pak se tam, s trochou akrobacie a s využitím odrazu od stěn, v pohodě dostanete a ostatním členům můžete pomoci shozením bedny, jež se jakoby náhodou nachází na tom správném místě. Hra je rozdělená na několik celků. Ukládání probíhá čas od času jako utáboření na určitém místě, ovšem většinu času se budete mít na pozoru. Nepodařilo se mi totiž pozici uložit kdekoliv, musel jsem na tuto funkci spoléhat pouze v případech, kdy se mi na místech k tomu určených aktivovala automaticky.

V tomhle ohledu bych rád zmínil trochu vyšší obtížnost. Řeknu vám, že to občas byly pěkné nervy dostat se k dalšímu save bodu. Žádný z vašich mužů navíc nesmí přijít o život. V tomhle se autoři moc nevytáhli. Celkem stroze působí rovněž prostředí. Srovnám-li ho například s tím ze Spiderhead, pak mi vychází jasný průměr. Na druhou stranu hratelnost i přes vyšší obtížnost není nejhorší a po několika hodinách byste se měli probojovat až do zdárného konce. Stáhnout hru nebo ji nestáhnout? Toť otázka… Rozhodnutí nechám opět na vás. Fandíte-li ale akčním hrám, pak bych vám zkoušku spíše doporučil…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

JayDeeRay | 22.02.06 v 23:50

Ták to sem zvědavej, co to bude, aspon tam doufam budou pekný fotky....

Moul | 21.02.06 v 21:38

hustý

Hoffmann | 21.02.06 v 18:50

Velice vam fandim


galerie

Hell's Gate Hell's Gate Hell's Gate Hell's Gate Hell's Gate

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce