recenze

Blackshift

Blackshift

Akční logická hra. Myslíte si, že to nejde dohromady? Black Shift vás přesvědčí přesně o opaku hlavně svým jednoduchým, přesto geniálním přístupem, skvělou hratelností a originální originalitou. Nevěříte? Čtěte a stahujte!
Dnešní hra je velice výjimečná, už jen svým akčně-logickým pojetím, což se moc často nevidí. Na úvod jen řeknu, že váš hrdina nejvíce připomíná modrý vysavač a celou hru vidíte z vrchu. A teď na samotný princip hry.

Jak jsem již řekl, je velice jednoduchý. Váš hrdina se musí dostat ze začátku úrovně až na její konec. Nic těžkého samozřejmě, ale překážky v cestě vám nejednou přivodí smrt. Například jsou to mnohé výbušniny, které jsou umístěny v úzkých chodbách tak, abyste nemohli projít. Tady na řadu přichází logické myšlení. Celá úroveň je jakoby rozdělena chodbami do místnosti, které musíte rozřešit, abyste mohli pokračovat dále. V každé místnosti jsou vždy umístěné předměty, potřebné k rozřešení problému a nezbytné pro postup dále. Abych ovšem jen zmateně nemluvil v obecné rovině, uvedu příklad. Abyste mohli pokračovat dále, musíte zničit bombu blokující průchod dál do úrovně. Nedá se obejít, musíme tedy začít vhodně kombinovat se čtyřmi odrážeči, kteří odpalují střely na ně vyslané do pravého úhlu. Dva odrážeče jsou natočené doleva, dva doprava. Navíc máme i střílnu otočenou směrem od bomby. Mezi trhavinou a střílnou je pro „usnadnění“ zeď. Je téměř jisté, že bombu zničíme jedině přesně nasměrovanou střelou. Dáme tedy před střílnu zrcadlo otočené doprava, nad to odrážeč natočený zase doleva. Na levé straně od něj umístíme odrážeč otočený napravo a pod něj umístíme odrážeč natočený doleva. Po trošku složitější manipulaci, můžeme klidně vystřelit, projektil se bezchybně odrazí a za chvíli je cesta volná.

Toto byl jen zlomek toho, co v této hře budete dělat a vězte, že toto byl jen ten jednodušší logický problém. Grafika hry není na nijak vysoké úrovni, přesto je plně dostačující, stejně tak je na tom hudba. Co bych řekl na závěr? Ačkoliv to napsané na webu nevypadá nijak přitažlivě, samotná hra je na tom o poznání lépe. Proto stahujte, uchází vám velice zajímavá logická hra.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

Luc!nka | 02.06.07 v 09:25

Nazdar!Nevite nekdo plsik,jak mam udelat level 42?Jestli jo,tak mi pls napiste na mail: Ulrychova15@seznam.cz...dikec:)pls...je to dulezity...

Michal Kolbaba | 20.01.07 v 17:18

Mohl by mi někdo poradit, jak vyřešit level 51? Použil jsem veškeré možné fígle z předchozích místností, ale nic nezabírá. Díky za odpověď! :-)

Lucie Pavelkova | 29.12.06 v 10:50

Jo a kdyby mi chtel nekdo napsat,jestli to jde hrat,nebo i neco jineho......tak muj mail je:Jana.Maktova@seznam.cz

Lucie Pavelkova | 29.12.06 v 10:47

Nevi tu nekdo,jestli se tahle hra da hrat?protoze tam je jen ulozit,tisk a poslat,ale ja to nechci tisknout,ani ulozit,ani poslat.ja to chci hrat!nevi tu nekdo,jestli to jde?prosim

pavel | 16.05.06 v 17:07

Jsem na 90 a teď poprvé váhám. Dá se hrát dál?

pavel | 26.04.06 v 08:50

Teď zrovna jsem se poněkud pozdržel na levelu 77. Jinak tleskám obtížnosti. Už dlouho jsem se tak neodreagoval.

Petra | 18.04.06 v 13:20

Nevím si rady s levelem 24.Diky


galerie

Blackshift Blackshift Blackshift