recenze

Trap

Trap

Ztřeštěná arkáda o tom, jak jedna měňavka použila špatně teleport a je tak nucena proskákat cestu zpět řadou krkolomných zákoutí. To je Trap.
Na počátku hry vás má rozpálit doslova filmová zápletka. Ve světě měňavek (toto označení bere pouze orientačně) se nachází prapodivný teleport, který slouží k dopravě na jakousi vysokou věž. Vždy, když ho chcete využít, musíte vyslovit také heslo. Pro vás jako hlavního hrdinu to samozřejmě má bíti banální zdržení. Jenže. Z celé té hrdinské neohroženosti heslo poněkud zaměníte a místo ve věži A se ocitnete v jejím nejzapadlejším koutě věže B. Ještě jsem zapomněl napsat, že jméno hlavního hrdiny je Slimy. Ale to jen tak na okraj.

Zápletka je tedy dokonale zapletena a pro vás jako zkušené „arkádníky“ již asi nebude těžké uhádnout, co bude Slimy v příštích chvílích dělat. Ano, uhádli jste. Proskákat odtamtud pryč. Je to však úkol nelehký, to mi věřte. Předně je nutno sledovat energii vašeho hlavního hrdiny, která s četností skoků řádně ubývá. Má však schopnost se doplnit, na což ke však potřeba čas, který vy mít nebudete. Tyto skoky do vrchu mají rovněž slavný nepopulární atribut, a to ten, že po pádu do spodní časti obrazovky se bude nacházet ve stavu neživém. Velmi nepříjemné je to hlavně proto, že máte pouze jeden život! Když si tedy odmyslíte, že jste měňavka, realita bude nabírat dokonalých a mnohdy i krutých rozměrů. Aby toho na vás nebylo málo, pečlivě musíte pozorovat také čas, za který máte všechny serpentiny zdolat. Jestli ještě nemáte dost, čtěte dál. Zastavit a načerpat energii můžete zpravidla na kostkách s hnědou barvou, všechny ostatní se vám rozpadají pod nohama. V průběhu vašeho skokanského dobrodružství také sbíráte všemožné druhy ovoce, což se však promítne pouze na skóre.

Pokud si také skákání měňavky představujete pouze jako skok a dopad, jste na omylu. Ve chvíli, kdy už se odlepíte od země, mačkejte tlačítko pro skok vícekrát ,jinak nemáte šanci nikam doskočit. Tohle je velmi důležité a zapište si to za uši. Hra je také rozdělena na levely, ale jejich význam jaksi pokulhává. Berete to tak, že je vám pouze oznámeno, že jste vyskákali do dalšího levelu.

Co k téhle hře ještě dodat? Snad, že je docela těžká. Na druhou stranu vás zase více zabaví. Hudba je velmi slušná, grafika by skvěle zapadla do průměrného soudku. Každopádně ač nevelká, zabavit rozhodně dokáže.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce