recenze

Pac Manhattan

Pac Manhattan

Už jste někdy viděli Pac Mana v New Yorku? Teď máte jedinečnou možnost! Pac Manhattan je jedna z velmi dobře povedených předělávek této klasiky. Jde o nepřímou předělávku, tzn. že autor změnil hned několik věcí oproti klasickému Pac Manovi. No Koukněte sami!
Co by si zřejmě ani původní autoři Pac Mana nedokázali představit, to je dnes skutečností. Jejich žluťoučký hrdina, kdysi se prodírající modročerným bludištěm plným kuliček a zákeřných duchů, nemůže být pozadu a také zmodernizoval, z 2D papulky je dnes řádným 3D hrdinou se vším všudy. A aby toho nebylo málo, nezadá si s ním žádný z gangserů, ba naopak, výhybají se mu co jen to jde. A aby ne, z řádového požírače kuliček se stal ochránce pořádku ve velkoměstě. No ale i takový hrdina jako je Pac Man nemá na růžích ustláno, gangsteří utíkají, kde jen jde, avšak i ti mají, jak je dobře známo své "lidi", lépe řečeno duchy, a ne pár, ale rovnou šest duchů se snaží překazit Pac Manův úkol zachránit město od gansterů. Duchové jsou našemu hrdinovi v patách na každém rohu, ten se však nevzdá a zachrání město, pomůžete mu?

Pac Manhattan je, dle mého názoru, výbornou předělávkou známé a výborně hratelné hry, u které jsem kdysi strávil ne jedno odpoledne. Celé bludiště je tvořeno mrakodrapy a občas i kouskem zeleně. Komu by se zdálo, že 3D bludiště může být občas nepřehledné, je k dispozici zmenšenina velmi se podobající starému dobrému Pac Manovi, s její pomocí už nelze v nepřeberném množství ulic zabloudit. Spolu s mapou je dole i přehledný ukazatel, který nám ukazuje dosažené skóre, množství životů, počet gansterských aut a také ukazatel dopingu. Doping je dobře známou "velkou kuličkou", v každém kole jsou k dispozici čtyři, v naší hře je to snaha občanů města pomoci Pac Manovi v jeho nelehkém úkolu, dodávají mu na určitý čas tolik síly, že dokáže přemoct i zákeřné duchy, kteří pak rychle utíkají pro "nové zhmotnění" do domečku uprostřed bludiště. Speciálním bonusem, taková "třešnička na dortu", kterou známe z klasiky, se občas objeví někde v bludišti a pohybuje se směrem od Pac Mana, jakoby stejné póly magnetu. Avšak pozor, občas sice přinese chvilkovou nezranitelnost, ale někdy přinese i něco zlého. Kdo rád riskuje, ten si příjde na své. ;-)

Málem bych zapomněl, tou největší změnou oproti "normálnímu" Pac Manovi není jen technické vylepšení do 3D, ale hlavně fakt, že kuličky (lup gansterů) nejsou "rozsypány" od začátku po celém bludišti, ale lup začíná rozsypávat za jízdy gansterské auto, které vyjíždí z jednoho rohu a sype kudy jede. Pac Manovým úkolem je tedy posbírat celý lup, který byl ganstery poztrácen společně i s jejich autem. Před začátem hry si můžete vybrat ze tří obtížností od jednoduché po obtížnou, která je jen pro ostřílené Pac Many.;-) Hra pracuje na počítačích PII 650MHz s 3D kartou GeForce 256 nebo vyšší. Pac Mana ovládáte pomocí kurzorových šipek, klávesou Enter si můžete detaily i přiblížit ať jste v cetru dění a Mezerníkem je možné dokonce i skákat. Pro přerušení slouží klávesa P, klávesou F1 je možné přepnout z fullscreenu do okna a poslední důležitou je klávesa F2, kterou si můžete upravit nastavení grafiky včetně rozlišení.

Hra Pac Manhattan mě zaujala hned od začátku, a tak se budu přiklánět ke kladnému hodnocení této hry. 3D prostředí není sice dokonalé, ale na druhou stranu mu nic neschází, hudba je svižná a ke hře se výborně hodí, zvuky jsou přebrány z klasického Pac Mana, takže jim nelze nic vytknout. Bludiště se pořád mění takže neomrzí, snad jen jednu věc bych autorům vytkl - pročpak chybí průchody po stranách? Ty by občas pomohly. ;-) Ale zato je autor chytře nahradil skoky, které poslouží stejně dobře, mnohdy i lépe. Tímto vším a hlavně výbornou hratelností a nezapomenutelností Pac Mana si u mě tato hra vysloužila number 80...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Mik | 01.04.04 v 14:57

Tato verze Pacmana je sice zdařilá, ale docela mi vadí to ovládání. To víte, když chcete zahnout za roh (skoro rozdrtite sipku na klavesnici) a vono nic a vpadnete duchovi přímo do tlamy tak to moc nepotěší.

kiwi | 22.02.04 v 15:06

je to dobrý

Vlasakova | 24.01.04 v 14:41

jsem nadšena


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce