recenze

Egg Raider

Egg Raider

Klasická hopsačka ze všech nejklasičtější. Tak asi takhle nějak by šla ve stručnosti charakterizovat následující gameska, jež si na nic nehraje a přináší zábavu v té nejjednodušší podobě, kterou vám může tento žánr nabídnout.
Hopsačky jsou i přes mnohdy neoriginální pojetí stále velice populární a jistě se to jen tak brzo nezmění. Vždyť kdo by se čas od času nechtěl odreagovat u takového Maria, Sonica nebo u Megamana? Neodolal by nikdo, viďte?

Pokud tedy alespoň lehce holdujete tomuto žánru, pak by vás mohl dnešní titul zaujmout. Jedná se o totiž o klasickou hopsačku s velikonoční tématikou a tak jako k zimě patří tučňák, bude dnešním symbolem sympatický králík. K Velikonocům patří neodmyslitelně kraslice. Ta ale byla odcizena a hrozí, že bude spousta lidí zklamaná a právě tomu musíte s pomoci hlavního hrdiny zabránit. V šesti světech, v níž se hra odehrává, musíte sesbírat všechna odcizená vajíčka a pokud možno nepřijít k úrazu. Kraslice problém najít opravdu nebude, protože se nachází prakticky na každém kroku a bude skutečně záležet pouze na vaší šikovnosti, kolik se vám jich podaří ukořistit. Zapomínat totiž po celou dobu nesmíte na fakt, že všude kolem vás se to jen hemží nepřáteli.

Zbraň zde ale nečekejte, spokojit se budete muset pouze s tím, že většinu oponentů půjde zlikvidovat pouze tak, že na ně, ve stylu legendárního Maria, jednoduše skočíte. Ovšem jeden skok stačit v žádném případě nebude. Většinu těchto protivníků tvoří slepice. Budete-li úspěšní, zůstane po ní vajíčko, které můžete sebrat. V opačném případě ale ztratíte jednu z mrkviček a přiblížíte se tak tomu, že se vám odečte jeden z vašich životů. To nastane samozřejmě pouze v případě, nebudete-li mít na svém kontě žádnou z těchto mrkví. Nastane-li ovšem tato situace, počítejte s tím, že budete začínat pokaždé od začátku levelu, což není moc příjemné. Když navíc zmíním fakt, že hra není ještě zcela dokončena a chybí některé featurky jako možnost ukládání a nahrávaní libovolné pozice, o to více to zamrzí. Naštěstí úrovně nejsou tak rozsáhlé a každou z nich lze projít za několik málo minut. Ke spokojenosti hraje i fakt, že nepřátelům se můžete v klidu vyhnout. Abych ale dopověděl původní myšlenku o oponentech, vyjma na pohled sympatických slepiček, se zde budete mít možnost setkat s takovými krtky či orly. Nevýhoda prvního bohužel je, že nepůjde zabít (teda alespoň mě se to nepodařilo), a tak vám nezbude nic jiného, než je přeskakovat. Udolat takového orla ale rovněž nebude taková sranda, takže tato možnost připadá v úvahu pouze tehdy, když si budete dostatečně věřit.

Má to totiž své opodstatnění. Někdy je docela obtížné určit, kde se nachází pevná zem a kde už je vzduchoprázdno. To zejména díky faktu, že prostředí je poměrně stereotypní. Na vše si lze ale zvyknout. I na to, že veškeré postavy provádějí pouze velmi nepěkné statické pohyby, což místy působí opravdu komicky. Vizuální stránka ale není na druhou stranu to, za co by se měla gameska stydět, protože navazuje velmi pěknou atmosféru. Hratelnost je zde mírně nadprůměrná. Nemá myslím ale smysl dnešní recenzi nějakým způsobem natahovat. I když se nejedná o nějakou průkopnickou záležitost, za pokus to rozhodně stojí, protože je jistá porce zábavy zaručena.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

Goldenpig

Goldenpig | 30.06.15 v 22:18

zajček

Eliška Chimalová | 30.04.06 v 12:08

Ahoj tato hra je výborná!Často si odtud stahuji hry a jsou to ty nejlepší.Moje další e-mailová schránka je: elchimalova@seznam.cz


galerie

Egg Raider Egg Raider Egg Raider Egg Raider Egg Raider