recenze

Bear Go Home

Bear Go Home

Sympatická hopsačka, pěkná atmosféra a solidní hratelnost. To je jen část z toho, co tato gameska, vytvořená v technologii XNA od Microsoftu, nabízí. Jen pozor, nejedná se o Mariovku. Na druhou stranu si nemyslím, že by to příliš vadilo.
Z perexu by leckdo mohl nabýt dojmu, že hru tím, že se nejedná o hopsačku ve stylu Maria, shazuji. Tento dojem je špatný. Já sám jsem rád, že tu po dlouhé době máme poměrně zajímavou hopsací gamesku, která jen nekopíruje léty zažité věci, ale snaží se přinést i trochu inovace.

Chcete příklad? Tak dobře. Už to, že na hlavního hrdinu nemůžete ovládat přímo, je velmi zajímavé. Sice to občas vadí a v místech, kdy vám postavička bude tupě narážet do zdí a jiných předmětů, nejspíše automatické pohyby směrem vpřed neoceníte, přesto ve všech ostatních případech se jedná o zajímavý prvek. Celý průběh hry spočívá v tom, že hlavní postava jde postupně za svým cílem a vy jí musíte pomoci v krizových situacích. A nebude jich málo. Tu a tam narazíte na nepřítele, jinde vás možná neprobudí úsměv na tváři propast a tak dále. Máte naštěstí několik berliček a když vše vhodně zkombinujete, nevěřím tomu, že byste titul Bear Go Home nedokázali zdolat.

Velmi rád bych také řekl několik pěkných slůvek k hudebnímu doprovodu. Možná vám časem půjde na nervy, přesto bych řekl, že si líbivá melodie postupně získá každého. Nebo se pletu? :)

Dodatek: Pro spuštění potřebujete mít nainstalován .NET Framework 2.0 a XNA framework. Zároveň si ověřte přítomnost nejnovějších DirectX. Příjemnou zábavu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =


galerie

Bear Go Home Bear Go Home Bear Go Home