recenze

Dungeon Rider

Dungeon Rider

Dungeon Rider je klasická skákací plošinovka, která vsází vše na jednoduchou, ale účelnou hratelnost, hezkou grafiku a hudbu. Je to gameska vhodná jak pro začátečníky, tak pro matadory, a vlastně i pro všechny ostatní.
Jak jsem již uvedl v perexu, dnešní titul je nádhernou ukázkou hopsačky ze staré školy. Autoři pojali celou hru velmi profesionálně a je to na ní znát. Jako předloha zřejmě posloužil starý dobrý Mário. Ostatně, proč vymýšlet nový koncept, když je zde generacemi ozkoušený a nutno říci, že stále perfektně fungující systém. Na rozdíl od Mária však nedoporučuji poskakovat havěti na hlavě, ono taky šlápnou na kobru nemusí být vždy zrovna ideální.

Ovládáte postavičku „vykradače“ hrobek mexického vzezření, vaším úkolem tedy bude posbírat co možná nejvíce drahokamů a jiných cenností, na které během své výpravy narazíte. Není to však jen o sbírání cenností, smyslem je najít v každém ze šesti hradů cestu ven, zní to jednoduše, ale zase tak lehké to nebude. Pro to, abyste se dostali k východu, musíte bojovat s různou havětí, hledat klíče, svítit si na cestu nalezenými pochodněmi a hlavně projít, prolézat a šplhat různými místnostmi plnými všelijakých nástrah. Jak jsem se již zmínil, čeká na vás celkem 6 úrovní, přičemž s každou novou se lehce zvyšuje obtížnost, ale především pak délka, jestliže první hrad má jen 8 místností, pak druhý jich už má 12, třetí 16 a tak bych mohl pokračovat dále. Takže se nemusíte bát, že hru dokončíte za 20 minut, právě naopak průměrnému hráči by mohlo zabrat zdolání všech hradů zhruba jedno delší odpoledne, což rozhodně není na freeware hopsačku málo.

Co se kvality zpracování týče, něco jsem již nakousl v perexu, takže jen doplním že grafické zpracování, ať už se jedná o grafiku či animaci, je skutečně perfektní. Pokud máte alespoň trochu solidní grafickou kartu, pak jednoznačně doporučuji zvolit před samotným spuštěním vyšší rozlišení, grafika pak působí ještě o chlup lépe. Hudba a zvukové efekty jsou rovněž velmi kvalitní, obzvláště ta hudba pak určitě zaslouží pochvalu, protože se ke stylu gamesy vyloženě hodí a naprosto perfektně dotváří celkovou atmosféru. Pokud tedy zrovna nemáte nic na práci, nebo se jen chcete po vyčerpávajícím dni odreagovat, stahujte a hrajte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

Sifisek | 28.08.07 v 17:05

tahle hra je nejlepsi a me silene bavi

vytvarnice | 20.08.07 v 12:29

super senza hra !!!! jednoduchá, krásná grafika, srozumitelná a ke konci sákra pekelně chytrá :-D

lilly | 09.07.07 v 18:49

super hra akorát zapeklitý poslední fialový hrad nejde a nejde udelat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sakra

bohda | 19.06.07 v 17:11

není složitá na pochopení a dobře se hraje

bohda | 19.06.07 v 17:09

je to dobrá hra i pěkná,díky


galerie

Dungeon Rider Dungeon Rider Dungeon Rider Dungeon Rider Dungeon Rider

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce