recenze

Metalloid

Metalloid

I mistr tesař se někdy utne. Přeneseno na dnešní hru, tím tesařem je dnes institut DigiPen, o kterém téměř vždy platí, že co hra, to skvost. Bohužel jejich Metalloid se příliš nepovedl. Nejedná se sice o špatnou hru, ale má několik drobných chybiček.
Ty sice nejsou nějak zásadního rázu, bohužel jen podtrhují celkový dojem, který není příliš velký, zvláště když srovnám Metalloid s jinými DigiPen hrami jako Penumbra 3, Crayon Caper Rescue či Virtual Soldier. Vím, že jsem možná příliš náročný, ale proč nevyžadovat nadpůrměrnou kvalitu?

Nechci ale, abyste se mysleli, že Metalloid je propadák. To v žádném případě není. Vaším úkolem je ovládat sympatického robota a v jednom ze tří levelu projít každý kout a zlikvidovat dotěrné nepřátele. Samozřejmě si musíte dávat pozor na to, abyste nebyli zasaženi. To by znamenalo nejen jisté komplikace (např. byste mohli začít hořet), ale zároveň by se přibližoval nemilosrdný konec hry. Vše je sice ve třetím rozměru, bohužel hru sráží na kolena několik nedodělků a chybiček. Pominu-li nepříliš propracované menu, jistě narazíte na problém, kdy se budete pohybovat vertikálně a bude vám znemožněn horizontální pohyb. Chybiček je zde více, tyhle jsou dle mého názoru nejvážnější.

Z celého projektu mám trochu smíšené pocity. Hra je v mnoha ohledech mírně nadprůměrná, ovšem nějaký přehnaně veliký zážitek nečekejte. Tomu odpovídá i hodnocení.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =


galerie

Metalloid Metalloid Metalloid Metalloid Metalloid