recenze

Haunted Castle 3

Haunted Castle 3

Remake známé Castlevanie je tu! A hned ve své čisté a průzračné podobě. V roli sympatického barbara se musíte vydat vstříc novému dobrodružství ve snaze zachránit vaši milou ze spárů zla! I když titul není graficky dokonalý, bavit se rozhodně budete.
Kdysi dávno, v dobách osmibitových počítačů, byly hry typu Castlevania velice populární. Jednalo se o akční gamesky viděné pěkně zboku. Nepřátelé byli většinou zástupci z řad nemrtvých či jiných dalších individuí. Důraz pak byl kladen zejména na obtížnost. Dohrát takový kousek skutečně nebylo nic jednoduchého. I v našem rozsáhlém archívu máme těchto titulů vcelku hodně, stačí být jen při hledání trochu důsledný. Já sám jsem měl například tu čest s výtečným Hell Creatures Rotten Corpse – Nightmare.

Haunted Castle 3 je pak samozřejmě další v řadě úspěšných remaků. Jeho autor – The Big Boss prokázal, že k tomuto tématu má velice blízko. Povedlo se mu totiž ukuchtit velice zajímavý koktejl, plný zajímavých situací, akce a zábavy. Bohužel se mu nepodařilo vychytat některé mušky, a tak výsledný dojem je trochu slabší. Mezi tyto nedostatky patří například, že musíte prakticky při každém větším zranění začínat úplně od počátku (většinou se musíte proklikat v menu). Situace se trochu mění v druhé části, kdy si stačí vaši pozici nahrát a vyhnout se tak zdlouhavému intru, přesto po této stránce na tom mohla být gameska lépe. Někomu možná přijde jako nedostatek slabší vizuální stránka, mě se ale vcelku líbila. Skvěle totiž navazuje pocit menší nostalgie. Vytknout by se dala i trochu větší obtížnost, i když to nejspíše bude otázka vkusu. Mě mohla přijít gameska obtížnější, ale někdo si naopak mohl stěžovat na jednoduchost.

I když si myslím, že dohrát tento kousek nebude úplně triviální záležitostí. Svědčí o tom například souboje s finálními soupeři, kdy většinou jedna rána znamená smrt. Musíte být tedy velmi obratní v boji, což si myslím ale s trochou praxe nebude vůbec žádný problém. Celkově se mi ale Haunted Castle 3 vcelku zamlouval a nemohu ho nic jiného, než jen doporučit…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

kokosmen265

kokosmen265 | 13.01.15 v 09:24

to je dobrý líbí se mi

jiří bohatý | 25.10.07 v 08:16

na monitoru si jenom zmenši velikost

Unknown_face | 15.04.07 v 10:45

Neví někdo,co dělat když se mi obrazovka vyšoupne do levého horního rohu,takže nevidím své životy?


galerie

Haunted Castle 3 Haunted Castle 3 Haunted Castle 3 Haunted Castle 3 Haunted Castle 3

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce