recenze

Dark Ocean

Dark Ocean

Kdo se bojí, nesmí do lesa ani na loď plnou zombíků. Na té se objevíte právě v této hororové akční hře plné napětí a sem tam nečekaných leknutí :-). Co naopak chybí, jsou náboje, což ještě zvyšuje celkovou tísnivou a děsivou atmosféru a cesta k přežití rozhodně nevede přes zběsilou střelbu.
Hrajete za inženýrku Liz, která má štěstí, že přežila a současně taky smůlu, že žije. Tím se totiž stává jedničkou na seznamu všech přítomných zombíků.
Mám rád, když na mě hned na začátku dýchne ta atmosféra. A toto je právě ten případ. Tma, v dálce cosi šramotí a stačí pár kroků a je tu první lek, vzrušení a zombík.
Procházíte zdevastovanou lodí, v nichž číhá nejedno nebezpečí. Ze začátku máte k dispozici jen světlice, které parádně nepřítele upečou, ale je jich málo a na můj vkus se docela špatně míří, navíc vás zombíci nenechají příliš vydechnout, takže jejich sežehnutí dá občas zabrat. Naštěstí se poměrně dobře a často objevují savepointy a na třetí pokus se už tolik nevylekáte a jste na atak připraveni :-).
Jak si chodíte po lodi, kajutách a všelijakých místnostech, sbíráte náboje (s jejich počtem si ovšem rozhodně cestu ven neprostřílíte) a další zbraně. Baterka sice nepřítele nezabije, ale oslní ho a vy můžete utéct. Shrnutí náplně je tak standard – chodíte, střílíte, bojíte se.

Takže znovu musím vyzdvihnout atmosféru, která spolu s grafickým zpracováním vytváří skvělý zážitek v žánru survival horror games. Z dalších aspektů zmíním plížení a možnost běhu, ale i tak se mi zdá pohyb hlavní postavy trochu pomalejší. Potěší filmečkové sekvence a dabing. Bojíte se? Bojte se.


stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

Sůvička

Sůvička | 20.12.16 v 00:10

Výborná hra.

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 29.08.16 v 18:17

wau to je hustý

Pete | 23.03.12 v 12:16

Však tady je link taky funkční.. :)

rdaek | 23.03.12 v 12:01

hra je i na idnes cz a tam je funkční odkaz :D

Twister | 31.01.12 v 00:48

Bohužel tlačítko vedlo na oficiální stránky, které odkazovaly na Megaupload. A ten je bohužel nyní zrušen. Zkusíme přijít na nějaké řešení.

I | 30.01.12 v 23:01

JAK MAM STAHNOUT HRU

debíl | 09.12.11 v 12:38

v kazdej hre co sem date hrate za dievca !


galerie

Dark Ocean Dark Ocean Dark Ocean Dark Ocean Dark Ocean Dark Ocean