recenze

Golden Axe Genesis by SEEP

Golden Axe Genesis by SEEP

Golden Axe byla jedna z těch her, která vydržela na dlouhou dobu hraní. Vybírali jsme si mezi skřetem, válečníkem, válečnicí a vyráželi jsme do boje proti obřím nepřátelům, nakopávali skřítky s láhvemi a jezdili na dracích. A to všechno je zachováno i v této verzi.
Ani o novinky zde není nouze, a tak se každý hráč má na co těšit.

Začínáte bojovat proti zlu s některou z postav. Jejich výběr je poměrně široký, neboť klasická trojka se rozrostla o další charaktery, s nimiž hned od začátku disponujete. Když ztratíte všechny životy, můžete si zvolit jiného bojovníka. V samotné hře pak procházíte jednotlivými úrovněmi, které jsou okupovány určitým počtem nepřátel. Jakmile se s nimi vypořádáte, jdete dále. Pokud jde o boj chci upozornit, že stará dobrá taktika „skok – sek“ funguje i zde :-). Kromě obyčejného máchání zbraní má každá postava svůj speciální útok. Ten lze použít pouze v případě, že ukazatel modré linky je plný. Nutno podotknout, že tento krok opravdu vyřeší ty nejhorší situace. Ty samozřejmě nastanou, pokud si nebudete dávat pozor a necháte se zahnat do rohu, přičemž vás i ten nejslabší nepřítel může pěkně rozsekat.
K dispozici jsou tři módy. Story a Originál předvádí ono procházení a zabíjení všech kolem, které jsem tu lehce nastínil. Třetí do party mě nezaujal.

Během cesty si na určitých místech smíte zvolit směr cesty a jak už bylo zmíněno, nechybí zde ani skřítci s pytlem na zádech, kde se skrývá jídlo a energie ke speciálnímu útoku. Golden Axe v celé své kráse a s něčím navíc. Jen mě mrzí, že jsme nepřišel na to, jak aktivovat multiplayer. Můžete dát vědět, pokud se vám to podaří :-).

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

MUDr. Mstibor Háborů | 11.02.10 v 19:24

To já jsem to paříval na Didaktiku Gama (klon ZX Spectra). Viz: http://www.worldofspectrum.org/infoseekid.cgi?id=0002081

oreias | 11.02.10 v 18:34

386? To běželo na XT a černobílé to bylo moc krásné, to je už skoro 20 let...

Kacirek_Donald | 10.02.10 v 19:36

Ano. I já jsem měl poněkud podobné zážitky :D.

caezar | 10.02.10 v 18:38

Kdyz si vzpomenu ze sem to jako malý špunt hrál na 386ce tak si to proste musim z nostalgie stáhnout :D


galerie

Golden Axe Genesis by SEEP Golden Axe Genesis by SEEP Golden Axe Genesis by SEEP Golden Axe Genesis by SEEP Golden Axe Genesis by SEEP