recenze

The Sleepy Island

The Sleepy Island

Vidina obrovského bohatství dokáže člověka dohnat k lecčemu. Třeba k výpravě na tajemný ostrov, jehož návštěvu nikdo nepřežil a ten kdo ano, dočista se z této zkušenosti pomátl na rozumu. Avšak slib daný umírajícímu otci se musí dodržet, nebo se alespoň nevzdát předem.
Tajemství ohledně ostrova, známého jako Sleepy Island, se množí nečekanou rychlostí. S mapou v ruce musíte vyrazit na cestu.

Navštívíte několik míst, dostanete do mnoha problémů na první pohled neřešitelných. Avšak s plným inventářem věcí sesbíraných, dobře zkombinovaných a náležitě použitých se lze vymanit z mnohého. Důležitá je také sdílnost a komunikativnost se všemi. Jak s lidmi, tak zvířaty, i ta mořská příšera může mít něco na srdci. Na této adventuře je dobré, že nejste vpuštěni dál, jestliže nevykonáte na aktuální obrazovce vše potřebné. Přestože se územní rozloha navštívených ostrovů místy zvětšuje, je to stále únosnější, než bez nápadu bloudit po desítkách obrazovek. Hned víte, že právě tady musíte něco udělat. To se hodí, neboť aktivní předměty nejsou zobrazovány popiskem a ne vždy jsou na první pohled vidět.

Hra je na velmi dobré úrovni a vzhledem k výše zmíněným vlastnostem je velmi dobře hratelná a nezpůsobuje typickou frustraci jako jiné tituly žánru. Taktéž na grafiku je radost pohledět.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =


galerie

The Sleepy Island The Sleepy Island The Sleepy Island The Sleepy Island