recenze

Mystery Of Cleopatra

Mystery Of Cleopatra

Egypt přitahuje mnoho z nás svým tajemnem a úžasnými kulturními památkami, jež nás fascinují už staletí. Pro milovníky a vyznavače téhle kultury přináším hříčku, která je navíc ještě spojena s královnou Kleopatrou, jednou z nejslavnějších osobností starověku.
Budeme se potulovat nádhernými komnatami paláce, kde Kleopatra trávila své dny, a postupně objevovat tajemství jejího života. Hra nás zároveň poučí o historii jednoduchými pergameny, které zvládne přečíst i začátečník angličtiny. Celá je založena na hledání předmětů. Budete moci jít, kamkoliv budete chtít, procházet se palácem, číst cokoliv vám hříčka nabídne. Přitom budete dostávat jednoduché úkoly na vyhledání. Vyhledávání se týká většinou skupinky předmětů, které spolu nějak souvisí, například hledání peněz nejrůznějších hodnot, budeme hledat části kladiva, dobový oděv apod. Předmětů není mnoho, většinou budou tři a po každém levelu zpravidla následuje mezilevel, v němž budeme muset zapojit šedé buňky mozkové, tedy ne že bychom je nepotřebovali při vyhledávání. Mnohdy bude chvíli trvat, než se rozkoukáte a pochopíte, co že to po vás vlastně autoři chtějí. Ale vaše úsilí dojde uznání, když si představíte, co vás ještě čeká a jaké půvaby skrývají další a další pokoje. Občas se objeví i jednoduchý dialog mezi Kleopatrou a její služebnou. Grafika je na vysoké úrovni stejně jako hudba, jež je přesně přizpůsobena prostředí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

edclaire | 03.12.10 v 14:00

Docela dobrý, narozdíl od podobných her tu nehledáte jen hromadu nelogických předmětů v pár lokacích pořád dokola, ale je tu navíc i detektivní zápletka.


galerie

Mystery Of Cleopatra Mystery Of Cleopatra Mystery Of Cleopatra Mystery Of Cleopatra Mystery Of Cleopatra